Ajankohtaista

Krafft Family Meeting tuo ratsastus- ja raviurheiluhuiput samoille kärryille

ke 19. elokuuta 2020 08.00.00

Vermo Areenalla järjestetään keskiviikkona 19.8. ennen illan raveja kaksi mielenkiintoista Amazing Horse Racea, jotka toteutetaan viiden hevosen voimin tandemkärryillä. Kilpailemassa on joukko suomalaisia ratsastajia, joiden tukena lähdöissä on ammattiravivalmentajat.

Yhteistyökumppanina Vermo Areenan ja Vermon Ravikoulun kanssa on Krafft, jonka perheeseen kaikki kisaan osallistuvat ravi- ja ratsuammattilaiset kuuluvat.

”Markkinointimme on painottunut siihen, että pidetään huolta meidän tiimistä ja tällainen idea on ollut mielessä jo pidemmän aikaa”, Krafft Suomen markkinointipäällikkö Sirkku Korkiamäki valaisee.

”Haluamme omalta osaltamme myös edistää ratsastajien tuntemusta raviurheilusta ja tukea Vermoa sekä Vermon Ravikoulua. On paljon ratsastajia, joita kiinnostaa kokeilla myös raviurheilua. Tässä on mahtava tilaisuus saada ratsastus- ja raviurheilun huiput samoille kärryille. Kaikki ovat kilpailuhenkisiä ihmisiä, joten tulee varmasti kiinnostavat lähdöt.”

Amazing Horse Race -lähdöissä hevoset kilpailevat niin, että ohjastajilla on käytössä tandemkärryt. Näin takana istuva kokenut raviohjastaja pystyy kisan tuoksinassa opastamaan ohjista kiinni pitävää etuohjastajaa.

Lähtö 1 klo 17.00

1 Performance Energy – Susanna Granroth / Pekka Korpi

Susanna ”Suski” Granroth on 28-vuotias esteratsastaja, joka toimii Hattel Horsen ratsuttajana. Suskilla on palkintokaapissaan mm. kaksi SM-kultamitalia ja yksi pronssi, yhdeksän Grand Prix -voittoa Suomesta sekä lukuisia kansainvälisiä ja kansallisia sijoituksia sekä voittoja.

Pekka Korpi on raviurheilulegenda, joka on yksi kahdeksasta Suomen Hippoksen raviurheilijan kultaisen ansiomerkin saaneesta. Pelkästään kotiradalla Vermossa Pekka on ajanut yli 1700 voittoa, ja vuoden valmentajaksi ”Kultasormi” on valittu lukuisia kertoja. Rautainen hevososaaja menestyi nuorempana myös esteratsastuksessa saavuttaen mm. vuonna 1967 junioreiden Suomen mestaruuden. Onpa hän ratsastanut kilpaa myös kiitolaukkalähdöissä. Vihdissä, Vermossa ja Ruotsissa talliyksiköitä pitävän Korven valmennuslistoilla on tällä hetkellä 35 hevosta, minkä lisäksi hänellä on omaa kasvatustoimintaa.

2 Sport Original – Salla Varenti / Tapio Mäki-Tulokas

Salla Varenti on yksi Suomen ahkerimmista nuorten hevosten ratsuttajista, minkä lisäksi hän työskentelee ratsastuskouluyrittäjänä Aulangon Ratsastuskoulussa Hämeenlinnassa. Salla on todellinen moniosaaja ja hän kilpaileekin niin este- koulu- kuin kenttäratsastuksessa.

Tapio Mäki-Tulokas nousi viime vuosikymmenellä valmentajien eliittiin Suomessa. Aikanaan totopelien kautta lajista innostunut Mäki-Tulokas haki ensin oppia ruotsalaisen huippuvalmentaja Björn Goopin tallilta ja on satsannut sen jälkeen omaan uraan. Mäki-Tulokas valmentaa Tammelassa noin 40 hevosta.

3 High Energy Muesli – Aki Karhapää / Timo Korvenheimo

Aki Karhapää pyörittää yhdessä puolisonsa Tuija Rosenqistin kanssa (joka nähdään rattailla seuraavassa lähdössä) Ratsuniityn tallia Lempäälässä. Aki on kerännyt kenttäratsastuksen SM:stä niin pronssia, hopeaa kuin kultamitallinkin, mutta tällä hetkellä Aki keskittyy enemmänkin valmentamiseen kuin omaan kilpauraansa.

Orimattilassa noin 60 hevosen valmennustoimintaa pyörittävä Timo Korvenheimo valittiin vuoden 2018 ravigaalassa vuoden komeetaksi. Titteli olikin ansaittu, sillä vielä kymmenisen vuotta sitten hän oli ravinoviisi ja nyt viimeisen viiden vuoden aikana hän on noussut yhdeksi kärkivalmentajista Suomessa. Hevosmäärä on kasvanut, ja menestystä on tullut erityisesti nuorten hevosten kilpailuista.

4 Muscle Up – Anna von Wendt / Markku Nieminen

Anna von Wendt on kansainvälisen tason kouluratsastaja, valmentaja sekä maanviljelijä. Annalla on lukuisia sijoituksia kansainvälisiltä radoilta ja taskussaan mm. senoreiden SM-kulta sekä hopea kouluratsastuksessa Ratsastuksen ohella Anna pyörittää Björkbodan Ruukinkartanoa, jossa on tänä päivänä hevosliiketoimintaa, maanviljelystä ja vapaa-ajan asuntojen vuokrausta.

Markku Nieminen on Pekka Korven tavoin yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ravivalmentajista Suomessa. Hän on myös yksi kahdeksasta raviurheilijan kultaisen ansiomerkin saaneista. Niemisen meriittilista etenkin valmentajana on pitkä ja vauhti on edelleen kova, sillä valmennuksessa on 55 hevosta ja menestystä tulee tasaiseen tahtiin. Niemisellä on valmennustoimintaa Tampereella Teivon raviradalla ja Urjalassa.

5 Plus Energy – Marina Ehrnrooth / Ilkka Korpi

Marina Ehrnrooth on ammattiratsastaja sekä valmentaja. Syksystä 2015 lähtien Marina on toiminut Suomen Ratsastajainliiton poni- ja lapsiratsastajien maajoukkuevalmentajana, jonka lisäksi hän on itse kilpaillut sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Henkilökohtaisia SMmitaleita Marinalta löytyy 2 kultaa, 2 hopeaa sekä 2 pronssia

Ilkka Korpi kuuluu legendaariseen Korven raviperheeseen ja hänellä on takana pitkä ura raviurheilun parissa. Aiemmin Ilkka on työskennellyt valmentajana mm. Ypäjän Hevosopistolla sekä Ruotsissa Journey Stablella. Ohjastajana hänellä on urallaan 2494 ykkössijaa.

Lähtö 2 klo 17.20

1 Performance Energy – Antti Linna / Pekka Korpi

Antti Linna on Salolainen ratsastava asianajaja, jonka aika jakaantuukin oman ratsastuskeskuksen sekä asianajotoimiston välillä melko tasaisesti. Antti on kilpaillut useammat vuoden esteratsastuksessa ja muutaman viime vuoden aikana noussut kilpailemaan aina kansainväliselle tasolle saakka.

2 Sport Original – Ossi Backlund / Tapio Mäki-Tulokas

Markus ”Ossi” Backlund on päätoiminen IT-alan yrittäjä, mutta hevoset ja kilparatsastus on iso osa Ossin arkipäivää, sillä hänen vaimonsa Sanna Backlund pyörittää heidän kotipihassaan Hattel Horsen ratsastuskeskusta. Ossi on vuosien varrella ehtinyt toimimaan mm. aluevalmentajana, Ratsujalostusliiton hallituksen jäsenenä kuin menestyneenä esteratsastajana. SM-mitaleja Ossille on kertynyt yhteensä 5 kpl sekä PM-mitaleja 4 kpl

3 High Energy Muesli – Johanna Talvio / Timo Korvenheimo

Johanna Talvio on nuori esteratsastaja, joka on kilpaillut aina kansainväliselle 145 cm tasolle asti. Parhaimpiin saavutuksiinsa Johanna listaa nuorten SM-pronssin, PM-joukkuepronssin sekä edustamisen EM-kisoissa kahdesti.

4 Muscle Up – Tuija Rosenqvist / Markku Nieminen

Tuija Rosenqvist kuuluu Suomen kenttäratsastuksen maajoukkueeseen ja on kerännyt uransa aikana mukavasti arvokisamitaleja. Näistä mainittakoon mm. 3 SM kultaitalia, PM kulta- ja pronssimitalit niin henkilökohtaisissa kuin joukkuekilpailuissakin, sekä kaksi Mannerheimin kenttäkilpailuvoittoa.

5 Plus Energy – Anna Kärkkäinen / Ilkka Korpi 

Anna Kärkkäinen on pitkänlinjan hevosalan ammattilainen. Anna on koulutukseltaan ratsastuksenopettaja, hevosagrologi ja ammattivalmentaja. Anna valmentaa eritasoisia ratsukoita kaikissa kolmessa lajissa sekä ratsuttaa hevosia ja poneja aivan alkeista kilparadoille asti, niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksessakin. Anna kilpailee menestyksekkäästi kouluratsastuksessa.