Ajankohtaista

Kriterium-voittaja ja kuusi haastajaa Derbyn Kevätsuosikissa

pe 18. maaliskuuta 2022 08.52.00

Upeat keskiviikot jatkuvat. Derbyn Kevätsuosikissa nähdään seitsemän kovaa Suomessa syntynyttä 4-vuotiasta taistelemassa 6 000 euron ykkösestä 2620 metrin Derby-matkalla.

Jukka-Pekka Hukkasen Planbee voitti Kriteriumin viime vuonna ja keräsi yhteensä lähes 140 000 euron voittosumman. Tommi Kylliäisen ajama ruuna palaa talvitauolta, mutta kuuluu heti suosikkeihin.

Valtaosa Kevätsuosikin hevosista palaa tauolta, vain Deep Blue Font ja Pixie Dust ovat kilpailleet tänä vuonna. Nineeleven oli syksyn menestyjä. Se voitti Kymenlaakso-ajon, jossa Sahara Flames ja Planbee jäivät taakse.

Pekka Korven tallin Magic Madonnan kausi huipentui Uudenmaan Upeimman voittoon joulukuussa. Tallikaveri Bee Combo ja Hannu-Pekka Korven American Zakke menestyivät myös 3-vuotiskaudella hyvin. Samoin Deep Blue Font ja Pixie Dust, joilla voi olla etu, kun kilpaa on jo ajettu. Kaikkiaan Derbyn Kevätsuosikki on tasokas ja tasainen pelikohde.

Toto65-kierroksen aloituslähtö on Tammatähti, jossa Willow Pride pääsee hyödyntämään nopeuttaa eturivin lähtöpaikalta. Stonecapes Queila palaa tauolta.

Suosittuja Tuplaa voittosumma -lähtöjä ajetaan sekä lämminverisille että kylmäverisille. Lämminveristen kisa juostaan Toto65-pelin vitoskohteena ja suomenhevosten ennen 65-pelin alkua.

Keskiviikkona saadaan nauttia ja iloita hienoista hevosista. Kevät on tullut. Tasokasta urheilua on tarjolla ponilähdössä ja peräti 11 hevoslähdössä.

Kriterium-voittaja Planbee (10) kohtaa keskiviikkona mm. Kymenlaakso-ajon ja Uudenmaan Upeimman voittajat (kuva: Juho Hämäläinen / Suomen Hippos).