Ajankohtaista

Kurri Jari Boko vahvin Viisivuotispokaalissa

ke 6. huhtikuuta 2022 21.12.00

Veijo Heiskasen ajama Kurri Jari Boko loisti Viisivuotispokaalissa. Heiskasen sekä Satu ja Pasi Laakson omistama ori vei kymppitonnin ykkösen ajalla 15,0a/2120m. Jääkiekko oli vahvasti esillä keskiviikkona. Kurri Jarin lisäksi jääkiekon maailmanmestarin Tero Lehterän Imperator oli ykkönen Uudenmaan Upeimman karsinnassa.

Viisivuotispokaalin lähtökiihdytys oli tasainen. An-Dorra pinkoi keulaan. Magical Princess jäi sen rinnalle, mutta pääsi pujahtamaan johtavan taakse. Kun vauhti hiljeni, Veijo Heiskanen ajoi Kurri Jari Bokolla vauhdilla eteenpäin. Antti Teivainen huomasi vaaran, ja sai pidettyä An-Dorralla keulapaikan. Maalisuoralla Kurri Jari Boko oli vahvin ja rymisteli vakuuttavasti ykköseksi. An-Dorra jaksoi kakkoseksi, ja Piece Of Hero kiri kolmanneksi. Magical Princess jäi Kurri Jari Bokon taakse pussiin ja oli neljäs maalissa.

"Antti Teivainen ei heti huomannut, kun ajoin eteenpäin, mutta ehti vastata. Kun jäimme johtavan rinnalle, ajattelin, että meillä meni juoksu läskiksi. Mutta onneksi Kurri Jari rauhoittui juoksemaan johtavan rinnalla, toki voittoon en uskonut. Hevonen oli tosi hyvä. Tällä kaudella yritämme keskittyä ajamaan 5-vuotislähtöjä", Heiskanen sanoi.

Cod A’la Doc pinkaisi kärkipaikalle Uudenmaan Upeimman karsinnassa. Maserati tuli rinnalle ja piti vauhdin reippaana. Hannu Torvinen lähti Imperatorilla kiriin takasuoralla. Hannu-Pekka Korven valmentama Maharajahin poika oli kirissä vakuuttava ja eteni ykköseksi ajalla 16,8/2120m. Stonecapes Ulrica nousi porukan perältä kakkoseksi. Kiikku’s Giant pinkoi kolmanneksi ja Cod A’la Doc oli neljäs. Kahdeksan parasta selvitti tiensä finaaliin. Get Goint Gary, Remington XO, Youyou ja BWT Gabriel nähdään myös loppukilpailussa, joka juostaan pääsiäismaanantaina 18.4.

"Imperator on tosi kivantuntuinen hevonen, ajoin sillä hiitin viime viikolla. Saimme hyvän reissun, ja hevonen lähti hyvin kiriin", Hannu Torvinen kehui.

Tammatähti aloitti Toto65-kierroksen. Suosikki Ice Wine piti sisäradalta helposti johtopaikan ja tallikaveri Selene Lune kiersi rinnalle. Tapio Perttunen tarjosi hyvän juoksun Club Nord Elitillä toisessa parissa ulkona. Perttunen käänsi kiriin takasuoralla, ja Reijo Suomalaisen valmentama Club Nord Elit viiletti maalisuoralla varmaan voittoon ajalla 15,0a/2120m. Stonecapes Queila kiri kakkoseksi. Ice Wine meni lopussa peitsille ja laukkasi.

"Club Nord Elit on eliittitammoja jo nimenkin perusteella. Reijo on päässyt treenaamaan hevosta hyvin talvella Inarissa. Kun tamma tuli meille, niin vuohisrupi vaivasi aluksi. Nyt on päästy taas treenaamaan, ja uskon, että tamma riittää pitkälle. Reijon kanssa on tehty yhteistyötä jo ennen 80-luvun alkua", Perttunen kertoi.

Henri Bollströmin ajama Myrskyri hallitsi 65-pelin kakkoskohdetta. Pasi Peltosen silmäterä Varma-Konsti runnoi johtavan rinnalta voittoon neloskohteessa. Kärjessä ravannut Bramee tarjosi hyvän vastuksen. Olli Koivusen ajama Roseline Forbes karautti päätöskohteessa takamatkalta keulaan. Roseline Forbes piti paikkansa maaliin saakka. Sofie Halm haastoi hyvin ja oli kakkonen.


Veijo Heiskanen kannusti Kurri Jari Bokon ykköseksi Viisivuotispokaalissa. Kuva: Pekka Salonen