Ajankohtaista

Kuuma Keskiviikko: Kohti Kuninkuusraveja, Divisioona- ja KevätCup-karsintoja, Tammatähti, Kivikylä Voimaliiga – hienoa sporttia tarjolla

ma 27. helmikuuta 2023 16.30.00

Kuukausi vaihtuu, maaliskuun ensimmäisen Kuuman Keskiviikon teemana on Ratsastajan hyvinvointiravit. Hienoa urheilua ja tasokasta ohjelmaa on luvassa koko illan ajan. Urheilulääkäri Pippa Laukka luennoi klo 16.45 aiheesta: Ratsastus - liikuntaa urheilun tukena.

Kuuman Keskiviikon Toto65-kierros aloitetaan Tammadivisioonakarsinnalla. Kahdeksan hienosti menestynyttä hevosta on mukana. Voitosta tulee tiukka kamppailu.

Kohti divisioonia on T65-kakkonen. Lake’s Elmer ja Iola Hoss ovat voitokkaita menijöitä. Divine Striker tulee Cathy Johanssonin menestystallista.

Hopeadivisioonakarsinnalla jatketaan. Kolmikko, The Dude, Credit To Love ja Claude P.Hill, on usein nähty voittajaseremonioissa. Derbyfinalisti Time Match palaa tauolta.

KevätCupin karsinta on 65-nelonen. Villieläin on voitokas menijä. Kaisa Toivosen valmennettava pääsee matkaan hyvältä kolmospaikalta.

Tammatähti kuuluu KK-23-kilpailusarjaan, jossa katsastetaan hevosia kesän kuningatarkilpailuun. Tutun Impi ja Hulluduunari ovat väkevässä kunnossa. Pertti Niveri kertoo Hulluduunarin kuulumiset ja kauden suunnitelmat oheisella videolla, joka on kuvattu ennen tamman viime lauantain Teivon välistarttia.

Kivikylä Voimaliiga päättää T65-kierroksen. Timo Korvenheimon väkivahva kaksikko Hazelhem Hermes ja Sahara Sandstorm ovat takamatkalla yhdessä Jason’s Camdenin ja Don Williamsin kanssa. Gal Gadot Racing, Morris, Global Beware, Joseph Boko ja kumppanit yrittävät pitää kovat takamatkalaiset takanaan.

Keskiviikko aloitetaan kahdella KevätCupin karsintalähdöllä. Syksyllä monta lähtöä voittanut Kuuselan Wiltteri palaa tauolta ensimmäisessä karsinnassa. Siirin Farssi, Villiveko ja Junjori iskevät yhteen toisessa karsinnassa.

Kylmäveristen Kultadivisioonakarsinta juostaan juuri ennen 65-kierrosta. Morison jahtaa kolmatta peräkkäistä voittoa. Myös tämä lähtö kuuluu KK-23-sarjaan, tähtäimessä Kouvolan Kuninkuuskilpailu.

Kylmäveristen KevätCup

  • Karsinnat lähdöissä 1, 2 ja 7 erikseen molemmille voittosummakategorioille. Perusmatka 2120 m enint. 25 000 € ja 2140 m enint. 40 000 € tienanneille.
  • Karsinnoissa ja finaalissa on voimassa ennakkomaksun eräpäivän 14.2. mukaiset voittosummat.
  • Jokaisesta karsinnasta viisi parasta sekä karsinnoissa nopeimman kokonaisajan saavuttanut kuudenneksi sijoittunut finaaliin. Jos suorasta finaalipaikasta tulee tasapääjuoksu, ratkaisee arpa finaaliin pääsijän.
  • Finaalin lähtöradat valitaan kokonaisaikojen mukaan, ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa valintajärjestyksen. Järjestäjän edustaja soittaa lähtöradoista valmentajille loppukilpailun ilmoittamispäivänä ma 13.3.
  • Finaalissa 18.3. on 10 000 € ykköspalkinto
  • Säännöt kokonaisuudessaan vermo.fi/kevatcup.