Ajankohtaista

Kuuma Keskiviikko: Tammatähti, hopeadivisioona ja viisi TalviCupin karsintaa

pe 27. tammikuuta 2023 13.50.00

Hevosvoimia nähdään jälleen 11 lähdössä, kun helmikuun ensimmäinen keskiviikko eli Kuuma Keskiviikko on ohjelmassa. Lämminveristen TalviCupin karsinnoista haetaan paikkoja finaaliin, joka juostaan lauantaina 11. helmikuuta vähintään 10 000 euron ykkösellä.

Ensimmäinen TalviCupin karsinta ajetaan jo ennen 65-kohteita. Markku Niemisen talli on isossa roolissa karsinnoissa. Callela Ladybird on yksi tallin ässistä ensimmäisessä karsinnassa.

Niemisen tallin American Cooper lähtee ykkösradalta toisessa karsinnassa. Lähes voittamaton Stop The Press on tiukka haastaja.

Kolmas karsinta ajetaan 65-pelin kolmoskohteena. Nemea Kato ja viimeksi uran avausvoiton ottanut Fantom Factor ovat hyvätasoisen lähdön suosikkeja.

Neljäs karsinta päättää 65-pelin. Eventful Swamp on eturivissä voltin vitosradalla, Makeadreamcometrue juoksuradalla. Gyro Gearloose, Niemisen Qiulius On Stage sekä Ranch Rocky Road lähtevät takarivistä.

Viides karsinta juostaan kymppilähtönä. Kasvattajakruunun finalisti True Colors palaa tauolta. Black Revenge, General Norrgård, Niemisen Top Class Kemp ja Make A Wish H.C. ovat kovia vastustajia.

Lämminveristen Tammatähti ajetaan seiskalähtönä 4000 euron ykkösellä. Icecream In pötkii paalulta karkuun. Club Nord Elit, Ice Wine ja kumppanit ovat takaa-ajajia.

Hyvä 4000 euron palkinto on luvassa voittajalle myös kylmäveristen hopeadivisioonassa, joka juostaan mailin matkalla. Julmin on kunnossa. Haastajaporukka on tasainen.

Ravien käsiohjelmaan voi tutustua tästä linkistä >>

Lämminveristen TalviCup

  • Karsinnat lähdöissä 3, 4, 6, 9 ja 10 erikseen molemmille voittosummakategorioille. Perusmatka 2120 m enint. 12 500 € ja 2140 m enint. 30 000 € tienanneille.
  • Karsinnoissa ja finaalissa on voimassa ennakkomaksun eräpäivän 10.1. mukaiset voittosummat.
  • Jokaisesta karsinnasta kolme parasta sekä karsinnoissa nopeimman kokonaisajan saavuttanut neljänneksi sijoittunut finaaliin. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa.
  • Finaalin lähtöradat valitaan kokonaisaikojen mukaan, ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa valintajärjestyksen. Järjestäjän edustaja soittaa lähtöradoista valmentajille loppukilpailun ilmoittamispäivänä ma 6.2.
  • Säännöt kokonaisuudessaan vermo.fi/talvicup.

Kotiradan Heiskasen tallista tuleva Fantom Factor hakee TalviCup-finaalipaikkaa keskiviikon kuudennessa lähdössä (kuva: Pekka Salonen).