Ajankohtaista

Kylmäveristen Kavioliiga ja Vermon TalviCup-finaalit vauhdittavat lauantairaveja

ti 26. tammikuuta 2021 16.36.00

Vermon tammikuu päättyy komeasti. 75-kohteet pursuavat viime viikkojen menestyjiä. Kylmäveristen Kavioliigassa parhaat ovat viivalla. TalviCup-finaaleja ajetaan neljä, joissa jännitystä riittää.

Ville Korjuksen Välähdys valloitti Turun Metsämäen viime lauantaina. Se lähtee hakemaan nyt Kavioliiga-osakilpailun voittoa takarivin uloimmalta lähtöradalta. Eturivissä on monta kovaa ohitettavaa. Morison, Rokin Maxi, Kartier, Koskelan Akseli ja edellisen Kavioliiga GP:n voittaja Pyörylän Paroni miehittävät viittä sisintä lähtörataa.

Toto75-kierroksen ensimmäinen kohde on tammojen 2620 metrin ryhmä TherMidas VET -lähtö. Toissa syksyn Euroopan mestari Stonecapes Queila avaa kautensa ja pääsee matkaan sisäradalta. Ainakin Stoneisle Ocean, Selene Lune, Ice Wine ja Gloria Web ovat kovia kilpasiskoja.

Kylmäveritammojen TalviCup-finaali juostaan ennen 75-kohteita. Siriliisi ja Lissun Assi voittivat karsinnat. Siriliisi viimeisteli kuntoaan vielä voitolla maanantaina Seinäjoella. Lämminveristen oriiden/ruunien TalviCup-finaali ajetaan kahdeksantena lähtönä ja troikkakohteena. Karsintojen kärkihevoset Jetset Vice, Astrum, Again Kronos ja Callela Socratesovat eturivin sisimmillä radoilla.

Lämminveritammojen finaali on kymppilähtö, ja siihen pelataan myös troikka. Jukka Lintula valitsi I Keep My Wordille kakkosradan. Kimmo Ahola otti toisella karsintavoittajalla Listas Tequilalle kolmosen. Vastustajat ovat myös huippuluokkaa. Kylmäveristen oriiden/ruunien hienotasoinen TalviCup-finaali päättää ravipäivän. Dzingel pinkoo paalulta karkuun. Niin se viiletti jo karsinnassa (kuva). Takamatkalla on kovia haastajia Viisorin, Paakkarin Innon ja Ryskyn johdolla.

Lauantain kilpailut käynnistyvät klo 13, ja ensimmäinen lähtö starttaa klo 13.07. Toto75-kierros alkaa lähdöstä kuusi, jonka lähtöaika on klo 15.00. Ravit ajetaan etäkatsomoille ja tapahtumista voi nauttia monista tv-lähetyksistä.