Ajankohtaista

Kylmäveristen Tammatähti ja Derbyn Kevätsuosikki keskiviikon nimilähdöt

ma 30. toukokuuta 2022 12.38.00

Elitloppet-viikonloppu on ajettu, ja Vermossa jatketaan hienolla urheilulla kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona. Tammatähdessä nähdään täysi tusina ykkösluokan menijöitä. Derbyn Kesäsuosikissa haetaan jo asemia kohti Suurta Suomalaista.

Hallitseva ravikuningatar Suven Sametti parantaa menoaa, kun startteja tulee. Toukokuun A.V. Marttilan Tammasarjassa Tapio Perttusen tähtiravuri juoksi vuoden avausvoiton. M.A. Piste tarjosi hyvän vastuksen ja on jälleen tiukka haastaja, samoin Hetviina, Hulluduunari ja viimeksi Forssassa voittanut B. Riitu.

Derbyn Kesäsuosikki ajetaan 2620 metrin Derby-matkalla. Kriteriumvoittaja Planbee kilpaili viimeksi kovassa Glenn Kosmos Memorialissa. Hyvä tulos 13,3a/2120m riitti kahdeksanteen sijaan. Startti vei varmasti ruunaa eteenpäin. Zolamani, kovasti parantanut Deep Blue Font, American Zakke ja Bee Combo ovat tuttuja ja kovia vastustajia. Salam Aleikum on murskannut vastustajansa ja kokeilee nyt avoimessa 4-vuotislähdössä. Martti Patrakan silmäterä on mielenkiintoinen haastaja.

Toto65-kierros aloitetaan Isokengällä. Run For Royalty palaa pitkältä tauolta, Don Williams ja Twist Of Fate vähän lyhyemmiltä. Varmasti viime starteissa juosseet Globalsatisfaction, Stonecapes Queila ja Hotshot Luca pistävät tauolta palaajat tiukoille.

Päätöslähdössä Ray Boy jahtaa jo kauden 13. voittoa. Mailin matka ja seiskarata tuovat omat haasteensa, samoin sisimmiltä lähtöradoilta matkaan lähtevät Heat Of Dynamite ja Leemark’s Ghost.

Ravikuningatar Suven Sametti hakee keskiviikkona kauden toista voittoaan ja Kuninkuusravirankingpisteitä KK-22 Tammatähdessä (kuva: Pekka Salonen).