Ajankohtaista

Lähiravit ja Suomenhevonen 115 vuotta Vermo Areenalla 13.8.

to 14. heinäkuuta 2022 13.45.00

Vermo Areenalla juhlitaan 115-vuotiasta suomenhevosta 13.8. klo 11 alkaen. Suomenhevosen kantakirjaus alkoi vuonna 1907.

Koko perheelle suunnatun ilmaistapahtuman ohjelmassa on erilaisia esityksiä, joissa tuodaan esiin suomenhevosen monipuolisuutta ja suomenhevosen monia, ensiarvoisen tärkeitä rooleja Suomen historiassa: suomenhevonen esittäytyy sotahevosena ja sotasankarina, työhevosena, ravi- ja ratsuhevosena, harrastuskaverina ja terapiahevosena. Vermo Areenalle saapuu useita tunnettuja suomenhevosia ja luvassa on mielenkiintoista ohjelmaa koko perheelle koko päiväksi.

Päivän aikana ravataan myös lähiravit, joissa ei pelata totoa, vaan keskitytään ihastelemaan upeiden suomenhevosten juoksua.

Tapahtumassa pääset tutustuman myös terapiahevoseen ja hevosavusteiseen terapiatoimintaan, näet miten hevonen valjastetaan ja miten tukkien vetäminen onnistuu hevosen avulla – lisäksi pääset tietysti lähietäisyydeltä katsomaan, rapsuttelemaan ja kuvaamaan näitä mahtavia kavereita.

Vermon Ravikoulun avoimet ovet antavat kävijöille mahdollisuuden kurkistaa ravikoulun arkeen, ja perheen pienimmät pääsevät tutustumaan ravikoulun ihastuttaviin poneihin selästä käsin tai kärryillä. Aikuiset puolestaan voivat nousta paikalla olevan Veikko-suomenhevosen selkään kokeilemaan, miltä ratsastus tuntuu tai nousta tandem-kärryille kokeneen kuskin kanssa fiilistelemään vauhdikasta menoa ravihevosen kyydissä.

Päivän ohjelmasta ja palvelutarjonnasta kerrotaan kesän mittaan lisää tapahtuman nettisivuilla TÄSTÄ LINKISTÄ >>