Ajankohtaista

Lauantain 31.12. ravit aikaistuvat sään lauhtumisen takia – aloitus jo klo 10

to 29. joulukuuta 2022 13.59.00

Vermo Areenan uudenvuodenaaton Kavioliiga-ravien aloitusaikaa joudutaan aikaistamaan sääolosuhteiden takia. Ravit alkaa klo 10, ponilähtö ajetaan klo 9.40. Ravien aikataulua myös tiivistetään siten, että hevoslähdöissä esittelyn jälkeinen aika starttiin on 3-4 minuuttia normaalin viiden sijaan. Näin Vermon ravilähdöt päättyvät ennen klo 14:ää.

Voimakkaasti lauhtuva sää ja lauantai-iltapäivälle ennustetut vesisateet ovat päätöksen taustalla. Alun perin ravien piti alkaa klo 13. Viikon pääraveissa kilpailijoille halutaan varmistaa turvalliset ja tasapuoliset kilpailuolosuhteet.

”Lämpöaalto tulee Suomeen lännestä, ja aloittamalla ravit aamupäivällä rataolosuhteet pystytään pitämään kohtuullisina”, Vermon ratamestari Juha Keskimaunu arvioi. ”Koska radan pohja on jäässä, muodostuu pintaan liejua. Se kuoritaan lauantaiaamuna pois ja radalle ajetaan uusi kivituhkapinta.” Keskimaunun mukaan normaaliaikaan klo 13 aloitettaessa rataolosuhteiden turvallisuutta ei suurella todennäköisyydellä pystyttäisi varmistamaan loppuun saakka.

Vermo Areenalla järjestetään lauantaina myös Espoon kaupungin virallinen uudenvuoden tapahtuma laservaloshow- ja rumpuesityksineen. Ravien aikataulumuutos ei kuitenkaan vaikuta päivän ja illan muun ohjelman aikatauluun. Nyt Vermon ravilähtöjen jälkeen ravintola-asiakkailla on mahdollisuus seurata myös Ruotsin uudenvuoden huippuraviurheilua klo 14-18.

”Omat ravit on tärkeää saada ajettua turvallisesti, ja niiden aikaistaminen tuntui kokonaisuuden kannalta parhaalta ratkaisulta”, Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä alustaa. ”Ravien siirtoa toiselle paikkakunnallekin pohdittiin, mutta uudenvuodenaatto aiheuttaa päivään haasteita muun muassa henkilöstön saamisen suhteen. Oma henkilökuntamme on varautunut hyvissä ajoin työpäivään ja onneksi olivat valmiudessa aloittamaan työvuoron sovittua aikaisemmin - lämmin kiitos siitä koko henkilökunnalle.”

Vermo Areenalle on koko päivän ajan ilmainen sisäänpääsy ja ennakkoon ostetut ravintolapaketit ovat sellaisenaan voimassa. Aiemmin tiedotetut saapumisohjeet ovat edelleen voimassa. Lisätietoa tapahtumapäivästä ja Espoon kaupungin järjestämästä uudenvuoden juhlasta osoitteessa www.vermo.fi/uusivuosi.

Lisätietoja:
Heikki Häyhä
p. 044 301 8363

toimitusjohtaja, Vermo Areena