Ajankohtaista

Le Gros Bill antoi vahvan EM-näytön

ke 25. syyskuuta 2019 20.35.00

Keskiviikkoravien 25.9. päälähtönä ravattiin 5-vuotiaille rajattu EM-katsastuslähtö, jossa kotimaisilla hevosilla oli mahdollisuuksia antaa tuoreita näyttöjä 5-vuotiaiden Euroopan mestaruus -lähtöön. 50 000 euron ykköspalkinnolla ajettava huippulähtö järjestetään Vermon EM-raveissa lauantaina 12. lokakuuta.

EM-katsastuksessa väkevät suoritukset nähtiin kärkipari Le Gros Billiltä ja Hotshot Lucalta. Kaksikko otti hurjasti yhteen Vermon entistä pidemmällä maalisuoralla, ja Iikka Nurmosen kannustama Le Gros Bill vei lopulta pidemmän korren. Voittotulos syysillassa oli komea 12,2/2120a. Hotshot Luca hävisi vain kymmenyksen. Videolinkki lähtöön löytyy täältä.

Ilmoittautumiset 5- ja 3-vuotiaiden EM-lähtöihin päättyy ensi viikon tiistaina 1.10.

Lisäinfoa EM-lähdöistä:

Kilpailuun voi ilmoittaa alla mainituissa UET-maissa syntyneen oriin tai tamman, mutta ei ruunia. UET:n jäsenmailla voi olla lähdöissä enintään kolme edustajaa pois lukien järjestäjämaa eli tällä kertaa Suomi. Jos lähtöön ei muuten tule täyttä määrää hevosia, loput paikat voidaan jakaa järjestäjämaan hevosille.

Jokaisen jäsenmaan keskusjärjestö nimeää maansa ykkösedustajan, joka pääsee EM-lähdössä eturiviin. Mikäli kaikki maat eivät ole edustettuna, lähtö täytetään siten, että ensin mukaan pääsee järjestäjämaan toinen edustaja ja sen jälkeen toinen edustaja jokaisesta ilmoitetusta maasta. Jos enemmän kuin 8 hevosta on ilmoitettu ykkösedustajaksi, eturiviin valitaan hevoset 2000 metrin tai sitä pidemmän matkan ennätysten mukaan.

Suomen edustajat 3- ja 5-vuotiaiden lämminveristen EM-lähtöihin valitsee raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos. Hippos pyytää EM-lähtöihin tähtäävien hevosten taustajoukkoja olemaan yhteydessä kilpailuosastoon viimeistään maanantaina 30.9.2019. Virallinen ilmoittautuminen umpeutuu tiistaina 1.10. klo 10, minkä jälkeen selviää Suomesta mukaan pääsevien hevosten lukumäärä.

Kumpaankin lähtöön on suoritettava osallistumismaksu, jonka Suomen Hippos laskuttaa kilpailuun valittujen hevosten omistajilta. Kolmevuotiaiden lämminveristen EM-lähdön osallistumismaksu on 500 euroa per hevonen. Lähdön ykköspalkinto on 60 000 euroa ja kokonaispalkintosumma 120 000 euroa. Viisivuotiaiden lämminveristen EM-lähdön osallistumismaksu on 1000 euroa per hevonen. Lähdön ykköspalkinto on 50 000 euroa ja kokonaispalkintosumma 100 000 euroa.

Näissä UET-maissa syntyneillä hevosilla on osallistumisoikeus:

Belgia
Espanja
Hollanti
Italia
Itävalta
Liettua
Norja
Ranska
Ruotsi
Saksa
Slovenia
Sveitsi
Suomi
Tanska
Tsekki
Viro