Ajankohtaista

Le Gros Bill sai kolmannen kutsun TherMidas VET Finlandia-Ajoon

la 8. elokuuta 2020 17.44.00

Lauantaina Tampereen Teivossa Suurmestaruus-lähtöä suvereenisti hallinnut Le Gros Bill sai kutsun TherMidas VET Finlandia-Ajoon, joka ravataan Vermo Areenalla perjantaina 4. syyskuuta. Ari Vianderin valmennettava on kolmas kutsun saaja: ensimmäisinä kutsun ovat saaneet niin ikään kovaa suomalaista kasvatusta edustavat Elian Web ja Next Direction.

Antti Teivainen kannusti lauantain Suurmestaruudessa Le Gros Billin heti kärkipaikalle, mistä 6-vuotias ori hallitsi helposti ja jätti Sobel Conwayn kakkoseksi. Team Luck'apin omistama ja kasvattama Le Gros Bill on kuulunut aina ikäluokkansa parhaimmistoon ja tuntuu nyt 6-vuotiskaudella lyövän läpi aikuisten huipputasolla. Oriilla on 54 kilpailusta 24 ykkössijaa ja uran voittosumma on 158 400 euroa.

TherMidas VET Finlandia-Ajo on Vermon perinteinen kansainvälinen suurkilpailu, joka siirrettiin kevään koronaperuutuksen myötä perjantaille 4. syyskuuta. Lähtöön kutsutaan kymmenen hevosta. Yksi kutsu menee keskiviikkona 19. elokuuta Vermossa ajettavan Helsinki-Ajon voittajalle. Finlandia-Ajon kilpailumatka on 1620 metriä ja ykköspalkinto tänä vuonna 75 000 euroa.