Ajankohtaista

Lexus Dream mukaan kotimaan joukkueeseen TherMidas VET Finlandia-Ajossa

ke 26. elokuuta 2020 12.00.00

Vermo Areenalla perjantaina 4.9. ajettavan TherMidas VET Finlandia-Ajon seitsemäs vahvistettu hevonen on suomalainen Lexus Dream. Markku Niemisen valmennettava edustaa Elian Webin, Next Directionin, Le Gros Billin ja Cameron Evon  tavoin kotimaista hevoskasvatusta ja -osaamista Vermon kansainvälisessä kisassa.

Toni Lasilan ja Toni Rytkölän omistama Lexus Dream on kuusivuotias ruuna, jolla on useita voittoja kotimaan kisoista. Tuoreimpana tämän kesän voitot Killerin Eliitistä ja Porin Kultaloimesta. Viime vuonna Vermo Areenalla se voitti Käpylä Grand Prix’n ja Kavioliiga Grand Prix’n.

Lexus Dreamillä on urallaan 55 kilpailua, joista 17 ykkössijaa ja 367 348 euroa palkintorahoja. Toni Lasilan kasvatin ennätys on 10,0/1609a.

”Lexus Dream oli jo viime vuonna lähellä paikkaa Finlandia-Ajossa, mutta jäi silloin niukasti ulkopuolelle”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi alustaa. ”Hevonen kuuluu Suomen ehdottomaan parhaimmistoon etenkin sprintterimatkalla. Viimeksi Helsinki-Ajossa se näytti myös tuoreen kuntonsa, kun kiri alkulaukan jälkeen kovaa loppua.”

Kotimaan joukkueen lisäksi Finlandia-Ajoon on kutsuttu Ruotsista Daniel Redenin valmentama Double Exposure ja Peter Untersteinerin tallin Heart Of Steel.