Ajankohtaista

Lissun Assi voitti tammojen taiston

ke 16. helmikuuta 2022 22.11.00

Lissun Assi ja Terho Rautiainen voittivat Hevosurheilu - Tammatähti -lähdön tuloksella 27,8/2140m. Ykköspalkinto oli 3 500 euroa.

Riksun Tähti otti paalulta johtopaikan. Kun Rautiainen ja Lissun Assi etenivät vauhdilla rinnalle, Hannu Torvinen luopui toisella puolikkaalla keuloista. Lissun Assi pinnisti urheasti loppuun saakka ja piti ykköseksi. Hyvännäköinen ja Hulluduunari kirivät ulkoratoja pitkin muille totosijoille.

- Kyllä uskoin, että keulaan päästään, kun ajoin eteenpäin. Tarkoitus oli ajaa johtopaikalla tasaisen reipasta. Rata oli tänään vähän liian kova Lissun Assille, ja se meinasi laukata pari kertaa loppusuoralla. Mutta voitto tuli, Rautiainen totesi.

Jaettavan sarjan lähtöjä ajettiin viisi. Cathy Johanssonin talli on menestynyt hienosti viime viikkoina, ja meno jatkui myös ensimmäisessä Jaettavan sarjan lähdössä. Santtu Raitala piti Hila’s Eltonilla sisäradalta johtopaikan. Hila’s Elton viiletti varmasti ykköseksi ennen Silk Bulletia.

Toisen Jaettavan sarjan lähdön voitto tuli samalla taktiikalla. Antti Teivainen kannusti Marlon Deen keulaan. Kimmo Kuusiston hieno kilparuuna porhalsi ykköseksi ajalla 17,0a/2140m. Bombard seurasi johtavan takaa kakkoseksi.

Piia Sjöblomin Jacques Hyneman oli kolmannen sarjan suursuosikki, ja luottamuksen arvoinen. Tapio Perttunen tarjosi hyvän juoksun. Jacques Hyneman lähti kiriin toisesta parista ulkoa ja paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,5a/2120m. Thai Ming kiri porukan perältä hyvin kakkoseksi.

Riku Salmisen Vikens Energy hurjasteli sarjan neljännessä lähdössä. Valjakko otti helposti keulapaikan. Vauhti kiihtyi uudelleen kolmannella puolikkaalla. Vikens Energy karkasi muilta jo loppukaarteessa, ja Riku Salminen sai tuulettaa voittoa hyvissä ajoin. Voittotulos oli 14,3a/2120m. Johtavan rinnalla ravannut Celsius Evo ja Quite A Boy taistelivat kakkossijasta, Celsius Evo otti kakkosen.

Suosikki Rahajamatchin juhlaa oli viimeinen Jaettavan sarjan lähtö. Santtu Raitala ajoi maltilla ja säästi kirivoimat loppuun. Tapio Mäki-Tulokkaan Rahajamatch eteni voittoon ajalla 14,8a/2120m. Pretty Vision pinnisti kakkoseksi ohi La Donna Perfettan.

Enintään 24 000 euroa voittaneiden ryhmäajo oli Toto65-pelin toinen kylmäverilähtö. Hilding ja Passin Liinu ottivat tosissaan yhteen alkumatkalla, avauspuolikas kiidettiin 22,5-kyytiä. Danilo Grasson Hilding piti keulapaikan. Grasso sai sen jälkeen rauhoittaa vauhtia. Hilding ratkaisi pelin jo loppukaarteessa ja lähti muilta karkuun. Grasso sai tuulettaa voittoa ajalla 28,8a/2120m. Pertti Puikkosen Usko Eevertti oli hyvä kakkonen.

- Kilpailu on kilpailua, ja alussa ajettiin kilpaa. Hilding voi joskus hiljentää viimeisellä 50 metrillä, siksi ajoin alta pois ajoissa. Tiesin, että Peten hevonen on vahva, mutta pidimme sen takana, Grasso sanoi.