Ajankohtaista

Loistava Espoon Palkinto – tammahuiput lauantain Kavioliiga-raveissa

ti 14. maaliskuuta 2023 13.18.00

Vermo tarjoilee superhienon Toto75-kierroksen lauantaina. Kruununa on päätöskohteena ajettava Espoon Palkinto, jossa valtakunnan väkevimmät tammat taistelevat 12 000 euron ykkösestä. Toto75-pelissä on jackpotia lähes 50 000 euroa, potti voi nosta jopa 190 000 euroon.

Espoon Palkinto kuuluu Vermon klassikoihin, se ajetaan 45. kerran. Tauolta palaajat värittävät kisaa. Pekka Korpi tuo viivalla kovat sisarukset Magic Madonnan ja Magical Princessin. Markku Niemisen Willow Priden edellinen startti on lokakuulta. Willow Pride voitti Espoon palkinnon 2020 ja oli kolmas viime vuonna. Kisan kunniataulukon löydät tämän jutun lopusta.

Elina Laakkosen EL Indeed ja Pirjo Miettusen Endless Story ovat voittaneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Gal Gadot Racing on pilannut viime kilpailut laukkoihin, mutta sen luokka tiedetään. Ice Wine oli viime vuonna kakkonen. Leo Mönttisen valmentama terästamma päättää upean uransa lauantaina.

Toto75-kierros käynnistyy kylmäveristen Pronssidivisioonalla. Jostois, Rannan Pomo ja Issakan Valo ovat voitokkaita menijöitä. Kakkoskohde on Kohti Kuninkuusraveja -lähtö kylmäveritammoille. Kovat mimmit Tutun Impi, Hulluduunari ja M.A. Piste lähtevät 40 metrin takamatkalta.

Lämminveristen Pronssidivisioona on 75-kolmonen. Knocking Match, BWT Gazeau, Callela Ikaros ja Mr Deaville ovat tottuneet voittamaan.

Kylmäveristen KevätCupin finaali on 75-nelonen. Kuuselan Wiltteri, Laviori ja Masavesa voittivat karsintalähdöt. Lämminveristen KevätCupin finaali on seuraava kohde. Fellaini Zet, MAS Flash, Jacques Hyneman ja Nemea Kato olivat ykköset karsinnoissa.

Hopeadivisioona on yksi lauantain helmistä, lähdössä riittää viime kuukausien menestyjiä: Skyfall Shine, Credit To Love, The Dude, Claude P Hill, Global Beware. Siinä joukkue, joka on usein nähty voittajaseremonioissa.

Viime vuoden Arvid Åvallin TammaDerbyn sankari Magical Princess palaa tauolta Espoon Palkintoon (kuva: Pekka Salonen).