Ajankohtaista

Loistava lauantai tulossa: tähtikohteet Talvimalja, TalviCup-finaalit ja divisioonakarsinnat

to 9. helmikuuta 2023 16.34.00

Vermo tarjoilee mahtavan Toto75-paketin helmikuun toisena lauantaina. Lähdöt pullistelevat viime viikkojen menestyjiä. Tauolta palaavat huippuhevoset tuovat jännitystä.

Toto75-kierros käynnistyy avoimen luokan Tammadivisioonalla. EL Indeed, Gal Gadot Racing ja Ice Wine ovat talven menestyjät. Kolmikko saa pistellä parastaan, kun vastassa on tasokas kilpasiskojen katras.

Kakkoskohde on enintään 20 000 euroa tienanneiden Tammadivisioona. Hienosti menestynyt tusina jahtaa 4000 euron ykköstä. Caboose, Stonecapes Violet, Sofie Halm, Digthisclass ja Condesa tulevat viivalla tuoreet voitot tulostauluissa. Halme-Heiskasen tallista aloittaa Jula Netprice, joka kilpaili edellisen kerran marraskuussa Ruotsin Axevallassa.

Kylmäveristen TalviCupin finaali on 75-kolmonen. Porttikallion Ässä, Villiveko, Vauhti Teppo ja Alpertto voittivat karsinnat. Karsinnassa maaliin laukannut Pate Pollea saa uuden mahdollisuuden, kun yhtä finaaliin päässyttä hevosta ei ilmoitettu.

Pronssidivisioona juostaan 2620 metrin matkalla. Kari Lähdekorpi ja Veijo Heiskanen ostivat Callela Ikaroksen, joka nyt aloittaa Heiskasen valmennustallin väreistä. Vastus on tiukka It’s Raining Menin ja Ashley Facen johdolla.

Lämminveristen TalviCupin finaali on yksi lauantain huipennuksista. Make It Up, Readly Eagle, Furioso Wohlrab, Nemea Kato ja Black Revenge olivat karsintojen ykköset. Finaali on erittäin tasokas, ja voittoon pystyy jokainen lähdön osallistuja.

Kylmäveristen Pronssi- vastaan Hopeadivisioona ajetaan 75-kuutosena. Mika Mäkelän menestystallin Elan metsästää jo kahdeksatta peräkkäistä voittoa. Takamatka ja takarivi tekevät tehtävästä haastavamman.

Kultadivisioonahevosten Talvimalja päättää kierroksen. Hierro Boko ja Knows Best pääsevät matkaan hyviltä lähtöpaikoilta. Lahdessa Knows Best jätti Hierro Bokon selvästi taakseen. Loppuvuonna neljä voittoa juossut Thai Profit palaa radoille. Planbee debytoi Halme-Heiskasen tallista. Perinteinen Talvimalja on ajettu jo Käpylän ajoista vuodesta 1969 alkaen. Kuka kirjoituttaa nimensä tänä vuonna kunniatauluun ja kiertopalkintoon?

Viime vuonna Talvimaljan voiton vei lumipyryssä Kimmo Aholan valmentama Maze Runner. Tänä vuonna hänen tallistaan voittoa tavoittelee Thai Profit (kuva: Pekka Salonen).