Ajankohtaista

Loistavat voittajat Suuren Suomalaisen Derbyn karsinnoissa

ke 25. elokuuta 2021 22.34.00

Magical Princess, Consalvo, An-Dorra, Ava Di Emelin, It’s Raining Men ja Sahara Jaeburn voittivat Suuren Suomalaisen Derbyn karsinnat.

Hevari -Suuri Suomalainen Derby – 1. karsinta

Ensimmäinen karsinta sujui Magical Princessin komennossa. Business School yritti keulaan alkukiihdytyksessä, mutta laukkasi. Pekka Korpi sai 12,4-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen rauhoittaa vauhtia. Maalisuoralla Magical Princess pinkoi selvällä erolla eroon muista. Santtu Raitalan ajama ja Markku Niemisen valmentama Star Town Kemp seurasi johtavan takaa kakkoseksi ja finaaliin.

"Magical Princess lähti reippaasti, niin myös Iikalla (Business School). Ajattelin päästää sen keulaan ja ajaa jonkin matkaa toista rataa. Viimeisen kierroksen ajoin reippaammin. Hyvällä mielellä mennään kohti finaalia, kovat hevoset on siellä vastassa, ja päivän vire pitää olla kunnossa", Korpi sanoi.

Eläinklinikka Equivet – Suuri Suomalainen Derby – 2. karsinta

Consalvo oli kaiken luottamuksen arvoinen toisessa karsinnassa. Ari Moilanen kannusti Markku Niemisen valmennettavan keulaan jo avauspuolikkaalla. Consalvo veti tasaisen reipasta ja voitti helposti ajalla 15,2a/2620m. Tapio Perttusen Mask Off lähti kiriin toisesta ulkoa ja oli varma kakkonen.

"Kyllä oli helppoa tänään. Keulaan päästiin suoraan. Consalvo on hieno hevonen, se rauhoittuu menemään ja on kuin Volvoa ajaisi. Derbyyn on tähdätty pitkään, ja hyvillä mielin sinne mennään", Moilanen kertoi.

Pylon – Suuri Suomalainen Derby – 3. karsinta

Kolmannessa karsinnassa saatiin toinen tammavoittaja. Jarmo Saarela karautti An-Dorran keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Reino Palomäen ja Anna Hiltusen suojatti viiletti vakuuttavasti voittoon ajalla 14,4a/2620m. Olli Koivusen ohjastama ja Jarno Kauhasen treenaama Yolo Savoy seurasi johtavan takaa kakkoseksi.

"Rauhassa lähdettiin liikkeelle. Kun juoksupaikat oli jaettu, ajoin eteenpäin. An-Dorra vähän painoi päälle, ei liikaa, mutta sopivasti. Voitto tuli helposti ja varaa jäi. Jyväskylässä An-Dorra oli jo hyvä, ja tänään vielä parempi", Saarela kertoi.

Rainset – Suuri Suomalainen Derby – 4. karsinta

Tammavoittaja saatiin myös neljänteen karsintaan. Hannu Torvinen piti Ava Di Emelinillä sisäradalta johtopaikan. Making Match kiersi avauspuolikkaan jälkeen rinnalle, mutta keulaan ei ollut asiaa. Kotiradan Hannu-Pekka Korven valmentama Ava Di Emelin piti paikkansa loppuun saakka ja voitti ajalla 15,2a/2620m. Making Match kiritti hyvin ja otti kakkossijan ja finaalipaikan.

"Mietin etukäteen, että keulat voisi antaa Ollille (Making Match). Mutta päätin ajaa keulasta, se valinta oli tehtävä nopeasti, en katsonut Ollia silmiin siinä kohtaa. Ava Di Emelin piti koko ajan pienen eron, fiilis oli makea, kun voittaa Derbykarsinnan", Torvinen sanoi.

Securitas – Suuri Suomalainen Derby – 5. karsinta

Viidenteen karsintaan saatiin yllätysvoittaja. Santtu Raitala ajoi It’s Raining Menin neljänneksi sisäradan jonoon. Kiritilaa löytyi, ja Olli Henttosen valmennettava kiri napakasti voittoon ajalla 15,6a/2620m. Timo Korvenheimon tallin Quite A Lover haki johtopaikan avauspuolikkaan jälkeen. It’s Raining Menin spurttiin se ei pystynyt vastaamaan, mutta otti varman kakkostilan.

"Hevonen tuntui hyvältä. Kun tilaa tuli, niin hevonen eteni hyvin. It’s Raining Menillä oli ekaa kertaa vetopallot, se vastasi niiden vetämiseen hyvin. Hienotasoinen finaali on tulossa”, Raitala totesi.

Hevosurheilu – Suuri Suomalainen Derby – 6. karsinta

Sahara Jaeburn vei viimeisen karsinnan hienolla tyylillä. Jorma Kontio ajoi johtopaikalle avauspuolikkaan jälkeen. Timo Nurmoksen valmentama Sahara Jaeburn porskutti keulasta varmasti ykköseksi ajalla 15,7a/2620m. Katja Melkon valmentama Love Eagle oli ensin johtopaikalle ja juoksi sitten Sahara Jaeburnin takana. Antti Teivaisen ajama tamma oli hyvä kakkonen.

"Sahara Jaeburn oli tänään tosi hyvä. Se oli tasapainoinen ja meni hyvällä tyylillä. Lisäsin vauhtia viimeisellä 700 metrillä. Finaalissa on hyvä taso. Finaalissa otamme kengät pois", Kontio sanoi.

Suuren Suomalaisen Derbyn finaali lauantaina 4.9.

1 It's Raining Men
2 An-Dorra
3 Magical Princess
4 Ava Di Emelin
5 Consalvo
6 Sahara Jaeburn
7 Yolo Savoy
8 Love Eagle
9 Making Match
10 Quite A Lover
11 Star Town Kemp
12 Mask Off