Ajankohtaista

Magic Madonna on Uudenmaan Upein - Grainfield Aidenille Neljä Kilometriä

ke 29. joulukuuta 2021 20.31.00

Jokikunnan Tilan ja Star-Racingin kasvattama ja omistama Magic Madonna seppelöitiin Uudenmaan Upeimmaksi. Hannu Korven panssarivaunu Grainfield Aiden oli vahvin Neljä Kilometriä -lähdössä.

 

Pekka Korpi otti sisäradalta johtopaikan Magic Madonnalla. Kun MAS For You vaati rinnalla vauhtia, avauspuolikas mentiin reippaasti 13,3-vauhtia. MAS For You pääsi johtohevosen taakse.

 

Magic Madonna ravasi avauskierroksen 16,2-kyytiä. Maharahin ja Magical Queenin tytär hallitsi tapahtumia ja vei 15 000 euron ykkösen ajalla 15,7/2120m. Unique Sunrise kiri takamatkalta kakkoseksi. Nubia pinkaisi sisäratareissun reissun jälkeen kolmanneksi.

 

"Magic Madonna lähtee voltista hyvin, ja annoin sen lähteä reippaasti. Voitto tuli varmasti. Tämän voiton jälkeen tamma saa huilata. Treenaaminen ensi kautta varten aloitetaan hyvillä mielin, kun pääsemme ajamaan jäälle", Korpi sanoi.

 

Jenina Hamari on voittajan hoitaja. Jokikunnan Tilan taustalla ovat Tiina Kinnunen ja Tapio Lehtoranta sekä Star-Racingin Pekka Korpi. He saivat juhlia Magic Madonnan isosiskon Magical Princessin rinnalla Suuren Suomalaisen Derbyn voittoa syyskuussa.

 

Toto65-kierros alkoi PT’s Revitin keulasoololla. Iikka Nurmonen ajoi voltin ykkösradalta keulaan, ja homma ratkesi siihen. Johanna Krakaun silmäterä paineli voittoon ajalla 15,2/2120m.

 

Toinen kohdelähtö sujui Unique’s Smilen ja Jarmo Saarelan komennossa. Saarela ajoi aktiivisesti johtopaikalle ja piti lopussa huolen, ettei takana seurannut Xenia Comery saanut kiritilaa. Unique’s Smilen voittotulos oli 17,5a/2120m.

 

Iikka Nurmonen otti illan toisen 65-voiton neljännessä kohdelähdössä ja lähtee tuplavoittajana Ruotsiin. Pertti Isotalon valmentama Farfallone otti johtopaikan ja meni siitä voittoon ajalla 15,5a/2120m.

 

Kimmo Niemelän valmentama Tuuskanen oli kylmäveristen mailin ryhmän suosikki. Antti Teivainen ajoi aikaisin johtohevosen rinnalle. Tuuskanen vyöryi vakuuttavaan voittoon ajalla 24,5a/1620m, näin Tuuskasesta leivottiin uusi valiojuoksija. Antti Teivainen varmisti ykkössijalla Vermon ajajaliigan voiton.

 

Vermon ravivuosi 2021 päättyi Neljä Kilometriä -kisaan. Hannu Korpi odotteli pitkään kahdeksantena sisäradalla Grainfield Aidenin kanssa. Timo Korvenheimon tallin Quick Diablo ja Sahara Sandstorm olivat kärkipari maalisuoran puolivälissä. Grainfield Aidenin loppuveto oli väkevä. Se rymisteli 5 000 euron voittoon ajalla 17,1/4200m.

 

"Kerran olen aikaisemmin ajanut tämän kisan, voitin silloin Argonilla. Tässä pitää olla malttia mukana, matka on niin pitkä. Grainfield Aiden on mennyt myös tänä vuonna napsun eteenpäin, hattua pitää nostaa hevoselle", Hannu Korpi totesi ja iloitsi myös Oilsheikin nelossijasta.

 

Kaksivuotislähtö ajettiin ennen 65-kohteita. Tommi Kylliäinen ajoi valmennettavansa Turmsin voltin kakkosradalta johtopaikalle. Turms viiletti päätöspuolikkaan 17,3-kyytiä ja voitti varmasti ajalla 20,3/2120m. Kotiradan hevoset ottivat muut totosijat. Harri Åkerlundin valmentama Zingaling kiri kakkoseksi, ja Tapani Jauholan Brigantti tuli johtavan takaa kolmanneksi.

 


Magic Madonna toi Pekka Korvelle ohjastajana kahdeksannen ja valmentajana yhdeksännen voiton Uudenmaan Upeimmassa, joka on ajettu vuodesta 1993 lähtien. Kuva: Pekka Salonen