Ajankohtaista

Magical Princess voitti Derbyn Tammachampionin uudella kilpailuennätyksellä

ke 26. toukokuuta 2021 21.15.00

Keskiviikkoillan päälähtö oli vuodesta 1973 saakka ajettu Derbyn Tammachampion. Siitä odotettiin kaksintaistoa Magical Princessin ja An-Dorran välillä, mutta Pekka Korven kannustama Magical Princess järjestikin huiman soolon.

Magical Princess otti alkumatkalla tiukasti yhteen Betty Roofin kanssa ja kärkipaikan saaminen maksoi 08,4-vauhtisen ensimmäisen puolikkaan. An-Dorra kiersi kierros jäljellä Magical Princessin rinnalle vaatimaan vauhtia ja kolmas viisisataa metriä paineltiin kurakelissä 10,7-kyytiä. Raa’asta temposta huolimatta Magical Princess karkasi lopussa selvään voittoon ja teki uuden kilpailuennätyksen 12,7/2120.

Jokikunnan Tila Oy:n ja Star-Racing Oy:n omistama ja kasvattama Magical Princess ansaitsi voitostaan 12 000 euroa.

”Tamma oli kyllä hyvä tänään”, Pekka Korpi myhäili voittajahaastattelussa. ”Rata ei kuitenkaan ollut tänään nopea ja varsinkin sisärata meni vähän raskaaksi. Magical Princess on nopea ja kestävä. Derby on syksyllä ja silloin pitäisi olla kunnossa, mutta hevonen tuntuu nytkin ihan hyvältä.”

Nutcracker pujotteli loppusuoralla vapautunutta sisärataa pitkin yllätyskakkoseksi. Betty Roof sinnitteli kolmanneksi ja An-Dorra neljänneksi.

Magical Princess toi Pekka Korvelle ohjastajana seitsemännen ja valmentajana viidennen voiton Derbyn Tammachampionissa.


Pekka Korven ja Jenina Hamarin esittelemä Magical Princess oli keskiviikkoillan kirkkain tähti. Kuva: Pekka Salonen