Ajankohtaista

Manny Muscle aloittaa keskiviikkona

ma 9. toukokuuta 2022 08.05.00

Vermo palaa upean Finlandia-viikonlopun ja taukoviikon jälkeen kilpailunäyttämöksi keskiviikkona. Hevosia ilmoitettiin runsaasti. Keskiviikkona ajetaan 10 lähtöä. Urheilullinen huipennus on enintään 200 000 euroa voittaneiden ryhmä, jossa Manny Muscle aloittaa Suomessa.

Hannu ja Mikko Laakkosen kasvattama ja omistama 5-vuotias Manny Muscle kuului ikäluokan kärkihevosiin Ruotsissa. Kriteriumin karsinnassa se oli kakkonen Önas Princen jälkeen. Finaalissa tuli seiskasija, Finlandiassa juossut Brambling vei voiton. 3-vuotiskausi päättyi kakkossijaan Breeders’ Crownissa, jossa Mister Hercules vei voiton.

Nelivuotiskausi alkoi komeasti. Manny Muscle ravasi 300 000 kruunun ykkösen Margareta-sarjassa Solvallassa maaliskuussa. Kungapokalenin karsinnassa Manny Muscle ehti vielä kilpailla ennen loukkaantumistaan. Kesäkuussa Manny Muscle siirtyi Reijo Liljendahlilta Suomeen. Juho Ihamuotila vastaa valmennuksesta.

Manny Muscle saa painella Vermossa tosissaan. Lähtö on hienotasoinen. Jason’s Camden, Tellmeastory, Sahara Sandstorm, Bag’s Simoni ja Ice Wine ovat menestyneet mainiosti viime starteissaan.

Jaettavaan sarjaan ilmoitettiin peräti 73 hevosta. 60 pääsi mukaan, kun 5 lähtöä ajetaan. 3 lähdöistä ajetaan Toto65-pelin kohdelähtöinä.

Suomenhevostammojen A.V. Marttilan Tammasarja on yksi illan kiinnostavimmista lähdöistä. Tammasarja kuuluu Kuninkuusravien KK-22 -ohjelmaan, ja pisteitä haetaan kohti Forssan Kuningatarkilpailua. N.P. Liitotähti ja Maatian Tähti tähdittävät lähtöä ja haastavat kokeneempia. Hallitseva kuningatar Suven Sametti tekee kauden neljännen starttinsa, ja nyt voi hyvin olla vuorossa vuoden avausvoitto.

Mikä Jaettava sarja?

  • Sarjamääritys ryhmäajo lämminverisille 2120 m vähint. 1 500 €, enint. 35 000 € juosseet
  • Mukaan päässeet hevoset on jaettu viiteen lähtöön voittosummien perusteella.
  • Hevoset on jaettu viiteen kahdentoista hevosen lähtöön siten, että 12 pienimmän voittosumman hevosta juoksevat keskenään, sitten 12 sarjan seuraavassa lähdössä jne.
  • Jokaisessa lähdössä hevoset starttaavat voittosummien mukaisessa järjestyksessä radoilta 1,2,3,4,5,6,9,10,7,11,8,12.

N.P. Liitotähti voitti KK-22 -sarjaan kuuluvan Tammatähden Finlandia-lauantaina (kuva: Pekka Salonen).