Ajankohtaista

Manny Muscle palaa tositoimiin – voitokkaita suomenhevosia 65-kohteissa

ti 16. toukokuuta 2023 14.14.00

Upea Finlandia-viikonloppu on takana, ja arki jatkuu. Vermo palaa raviurheilun näyttämöksi jälleen keskiviikkona. Hienoa sporttia on tarjolla.

Kovaa menoa on luvassa jo ennen Toto65-peliä. Lämminveristen avoimessa ryhmässä Juho Ihamuotilan valmentama Manny Muscle palaa kilparadoille. Hannu ja Mikko Laakkosen omistama Muscle Hillin poika päätti viime kauden voittoon Vermossa marraskuun alussa.

Santtu Raitalan ajama Manny Muscle pääsee matkaan sisäradalta. Vastus on tiukka, siitä pitävät huoleen kovakuntoiset Always Ready, Justice Ås, Bag’s Simoni ja Consalvo.

Toto65-kierros käynnistyy suomenhevosten tasokkaalla volttilähdöllä. Paalun kuusikko pyrkii karkuun Coren, Lumettajan ja Viisorin johdolla. Elan ja Hissun Turbo ovat takaa-ajajina.

Nuoret kuskilupaukset mittelevät paremmuudesta toisessa Salamakypärät-sarjan osalähdössä, joka ajetaan 65-pelin kakkoskohteena. Tiia Vehviläinen voitti ensimmäisen osalähdön huhtikuussa. Hän lähtee pistejahtiin Lex Libertyllä. Tuukka Varis oli huhtikuussa kakkonen, keskiviikkona hän ajaa vahvasti mennyttä So Long Suckersia.

Kylmäveristen Pronssidivisioonakarsinta, 65-vitonen, on yksi illan helmistä. Viivalla nähdään viime viikkojen menestyjistä Kuuselan Wiltter, Hissun Feeniks, Viesmanni, Vonkari, Villieläin, Jostois ja Rannan Pomo.

Toto65-kierros päättyy lämminveristen Pronssidivisioonakarsintaan. Se on myös erittäin tasokas lähtö. Bridge Commander sai takarivin lähtöpaikan, samoin O.P.Roc ja Vermon suurkimpan Bolt Kronos. BWT Gazeau ja Mr Big Money pyrkivät hyviltä lähtöpaikoilta karkumatkalle.

Lahjakas Manny Muscle palaa kilparadoille reilun puolen vuoden tauon jälkeen (kuva: Pekka Salonen).