Ajankohtaista

Mascate Matchilla jännevamma

ke 11. marraskuuta 2020 12.34.00

Raviliiga-Travliga HIFK:n tiedote 11.11.2020

Vermon ja Raviliiga-Travliga HIFK:n huipputamma Mascate Matchilla on todettu revähdys oikean etujalan pinnallisessa koukistajajänteessä. Arvostettu urheiluhevosten jalkaspesialisti Jukka Houttu tutki hevosen eilen iltapäivällä Tampereella.

Hevonen sai tulehdusta hillitsevän lääkityksen ja kutsun palata kontrolliin ja jatkohoitoon kolmen viikon kuluttua.

– Massi keskittyy nyt toipumiseen ja saa parasta mahdollista hoitoa Tampereen klinikalla ja Pekka Korven tallilla Vihdissä, sanoo hevosen omistajakimpan Raviliiga-Travliga HIFK:n kimpanvetäjä Pauliina Raento.

– Jalkavamman ennuste vaativimmalla tasolla kilpailtaessa on huono, mutta päätöksiä Massin tulevaisuudesta voidaan tehdä vasta sitten, kun tiedämme enemmän. Sitä varten käytettävissämme on alan paras asiantuntemus. Eli nyt odotetaan.

Moninkertaiseen arvokisavoittajaan ja suomenennätysravuriin Mascate Matchiin kohdistuu poikkeuksellista kiinnostusta, koska se myydään avoimessa huutokaupassa kotiradallaan Vermossa 30.12.2020. Myynnin jälkeen puolet 1000 osakkaan omistajakimpan varoista lahjoitetaan syöpää sairastaville lapsille ja nuorille Sylva ry:n välityksellä.

– Totta kai jännevamma vaikuttaa Massin hintaan huutokaupassa, mutta rahan sijasta mielessä on nyt rakkaan hevosen hyvinvointi. Massi on antanut tuhannelle omistajalleen ja Suomen raviurheilulle valtavan paljon.