Ajankohtaista

Maze Runner kiri Talvimaljan ykköseksi

la 29. tammikuuta 2022 17.37.00

Kimmo Aholan valmentama ja Kari Lähdekorven omistama Maze Runner eteni Santtu Raitalan ajamana perinteikkään Talvimaljan voittoon. Kavioliiga-ravien 75-kierroksella ajettiin myös neljä TalviCupin finaalia.

 

My Sweden otti Talvimaljassa keulapaikan. Santtu Raitala löysi juoksupaikan kolmannesta parista ulkoa. Maze Runner lähti kiriin takasuoralla ja rymisteli 10 000 euron voittoon ajalla 15,5a/2120m. Sahara Sandstorm seurasi kirissä hienosti kakkoseksi ja ikinuori Shadow Of Brisbane kiri terävästi kolmanneksi. Kimmo Ahola ja Santtu Raitala juhlivat Talvimaljan voittoa myös viime vuonna, silloin Thai Profitin kanssa.

 

"Maze Runner teki hyvän tauoltapaluun viimeksi Kouvolassa. Vermoon muutimme vähän valmistautumista ja varusteita. Saimme kirissä hyvää vetoapua. Maze Runner vastasi lopussa Sahara Sandstromille", Raitala kertoi.

 

Kristian Lellan omistama ja valmentama Way To Go oli 75-kierroksen pankki ja hallitsi avauskohdetta. Antti Teivainen ajoi ruunan avauspuolikkaalla keulaan ohi Vikens Energyn. Way To Go viiletti ykköseksi ajalla 16,2a/2620m. Riku Salmisen Vikens Energy oli hyvä kakkonen. Jori-Pekka Luoman kasvattama Way To Gon viime kausi oli komea, ja myös tästä vuodesta on tulossa hieno. Kauden kolme starttia ovat tuoneet jo kaksi voittoa ja kakkosen.

 

Kylmäveriset tammat aloittivat TalviCupin finaalit. Seppo Suurosen valmentama Tähtiviilee otti sisäradalta johtopaikan. Esa Holopainen kiihdytti vauhtia toisella kierroksella, ja Tähtiviilee paineli kymppitonnin voittoon ajalla 28,0/2120m. Siriliisi sai takamatkan sisäradalta myöhään kiritilaa. Tulinen loppuveto toi kakkossijan.

 

"Vaikka voitto tuli varmasti, niin kyllä näissä aina pitää juosta. Tähtiviilee on tosi loistava hevonen, kevyt ja hyvä ajaa. Se vastaa aina tarpeen mukaan", Holopainen sanoi.

 

Jezzet Savoy ja Pekka Korpi olivat lämminveritammojen TalviCupin voittajat. Korpi karautti juoksuradalta keulaan. Jezzet Savoy piti paikkansa varmasti ja voitti 10 000 euroa ajalla 16,8/2120m. Dainamin juoksi johtavan takana. Se ei päässyt kääntämään kirikaistalle ja seurasi kakkoseksi. Pitch Perfect sinnitteli johtavan rinnalta kolmanneksi.

 

"Jezzet Savoyta on treenattu paljon, tähtäimessä on ensi kesä. Se on tosi lahjakas, mutta luonteeltaan hieman erikoinen", Korpi totesi.

 

Enintään 44 000 euroa voittaneiden ryhmä oli neloskohde 75-pelissä. Laura ja Seppo Vanhakartanon Savoy-kasvattajien voitolla jatkettiin. Tommi Kylliäisen ajama Yolo Savoy sai kolmannesta sisältä kiritilaa. Jarno Kauhasen valmentama ruuna kiisi ykköseksi ajalla 15,5a/2120m. Ashley Face kiri jo maalisuoralla kärkeen, mutta Yolo Savoy pinkoi ohi. Ashley Face oli hyvä kakkonen.

 

Kylmäveristen oriiden/ruunien TalviCupin finaalissa saatiin yllätys, kun Marko Heikari luotsasi Hetkun voittoon. Hetku haki alkumatkalla johtopaikan, mutta laukka pudotti ruunan hetkeksi pois keulasta. Hetku tuli uudelleen, painui kärkeen ja piti Maisteri Jutilan takanaan loppusuoralla. Anu Toivakka-Venhon omistama Hetku tienasi kymppitonnin ajalla 28,9/2120m.

 

"Tosi hieno fiilis juuri nyt. Kaikki meni alussa paremmin kuin uskalsin odottaa, mutta sitten laukka yllätti. Onneksi hevonen on niin hyvä, että se pystyi vielä tulemaan uudelleen", Heikari sanoi.

 

Lämminveristen oriiden/ruunien TalviCupin finaalissa Amadeus Possible vei 10 000 euroa. Ari Moilasen ajama ruuna matkasi johtohevosen takana. Kun kiritilat löytyivät, Jorma Kuokkasen valmennettava kiri kovaa ykköseksi ajalla 16,5/2120m. Rahajamatch pääsi johtavan rinnalle kierros ennen maalia, kun Kiikku’s Trooper laukkasi. Rahajamatch tarjosi voittajalle hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

 

"Amadeus Possible ei tahtonut alkuvuosina ravata kunnolla. Siksi se sai nättejä reissuja pitkään. Nyt se ravaa paremmin ja tulosta tulee", valmennustiimiin kuuluva Toni Florin kertoi.

 

Hulluduunari teki keulapaikalla duunit kylmäveristen avoimessa tammalähdössä. Antti Teivainen ajoi Pertti Niverin tamman varmasti ykköseksi ajalla 27,6a/2120m.