Ajankohtaista

Millikka, Tuuskanen, Hyvännäköinen ja Ierikka voittivat TalviCup-karsinnat

ke 24. helmikuuta 2021 22.25.00

Kylmäveristen TalviCup-karsinnoissa nähtiin hienoa urheilua. Voittajat ja kuusi seuraavaa jatkavat finaaleihin.

Enintään 18 000 euron tienanneiden tammojen karsinnalla aloitettiin. Pitkään näytti, että tammikuun TalviCup-finaalin kärkikaksikko Siriliisi – Lissun Assi vie kärkisijat. Ari Moilanen taituroi kolmannessa sisällä ravanneen Millikan kovaan loppuvetoon. Tiina Hietasen valmentama tamma kiri ykköseksi ajalla 28,4/2120m. Millikka otti uransa toisen voiton 83. startissa. Lissun Assi pinnisti kakkoseksi, ja Siriliisi oli kolmas. Vilviiri, Taikatulen Liekki, Isotalon Kiira ja Krista nähdään myös finaalissa.

Tuuskanen oli suursuosikki oriiden/ruunien enintään 30 000 euroa tienanneiden karsinnassa. Antti Teivainen ajama ruuna lähti kiriin kolmannesta ulkoa. Tuuskanen sai loikkarin päälle maalisuoralla, ja Kimmo Niemelän suojatti eteni voittoon ajalla 27,6/2120m. Kromaus kiri kakkoseksi. Montsan Vippi lähti juoksuradalta liukkaasti ja painui keulaan. Se kesti kolmanneksi. Vekraus, Adven Ture, Vilkkaan Tuuri ja Kipinä Rols veivät muut finaalipaikat.

Tammojen enintään 30 000 euroa ansainneiden karsinnassa saatiin pikkuyllätys. Juha Utalan Hyvännäköinen jäi juoksemaan johtaneen Suviruusulin rinnalla. Hyvännäköinen oli selvästi vahvin ja paineli ykköseksi ajalla 28,8/2120m. Hollaus kiri väkevästi kakkoseksi. Mattilan Miina eteni hyvin kolmanneksi. Arkenttiina, Varoitus, Maatian Tähti ja Tähtimenevä selvittivät myös tiensä finaaliin.

Enintään 18 000 euron voittaneiden oriiden/ruunien karsinta päätti TalviCupit. Larvan Iisu johti, mutta se sai kovaa prässiä Inton Rillalta. Seppo Suurosen valmentama ja Esa Holopaisen ajama Ierikka oli kaukana takaporukoissa, mutta kiri vielä vahvasti ykköseksi ajalla 27,8/2120m. Larvan Iisu oli urhea ja pinnisti kakkoseksi. Maisteri Jutila sai jo hetkeksi yliotteen maalisuoralla. Se jaksoi kolmanneksi. Suikun Chili, Aarteen Etsijä, Taistelu Jaska ja Teppo Tuisku saivat myös finaaliliput.

TalviCup-finaalit ajetaan Superlauantaina 13. maaliskuuta. Voittajille on luvassa 5 000 euron ykköset.