Ajankohtaista

Morison kiri Kavioliiga-osakilpailun voittoon

la 30. tammikuuta 2021 18.32.00

Siru Juutisen Morison (kuva) on Kavioliiga-kilpailusarjan hallitsija. Se voitti Jokimaan osakilpailun tammikuun alkupuolella ja jatkoi voittotahdissa myös Vermossa. Väkevä loppukiri toi hienon voittoajan 23,8a/2120m.

Pyörylän Paroni kiirehti keulapaikalle. Morison jäi sisäradalta odotetusti ja matkasi neljäntenä sisäjonossa. ”Otin alun varmanpäälle. Pääsin nostamaan toisella radalle ensimmäisellä takasuoralla”, ohjastaja Tapio Perttunen sanoi.

Välähdys lähti kiriin takasuoralla ja sai Morisonin peräänsä. Maalisuoralla Morison kiri vahvimmin ja eteni 7 000 euron voittoon. Kartier kiri terävästi kakkoseksi. Välähdys oli kolmas.

Kylmäveritammojen lähtö aloitti TalviCup -finaalit. Juha Utalan ajama Siriliisi piti tahtipuikkoa hallussaan koko matkan. Juhani Inkisen tamma viiletti helposti 4 500 euron voittoon. Toinen karsintavoittaja Lissun Assi kiri takamatkalta kakkoseksi.

Oriiden/ruunien finaalissa saatiin yllätys. Iikka Nurmosen ajama ja Marikki Niinisen valmentama Pipareemo kiri vahvimmin ja pinnisti ykköseksi. Ierikka oli johtavan rinnalta rehti kakkonen. Suosikki Dzingel johti. Se jaksoi kolmanneksi.

Matti J Mäkisen valmentama Again Kronos otti uransa avausvoiton lämminveristen oriiden/ruunien TalviCup-finaalissa. Suosikki Astrum haki kärkipaikan, ja myös kärkeen yrittänyt Callela Socrates jäi sen rinnalle. Santtu Raitala löysi oivan paikan Again Kronoksella toisesta parista ulkoa. Raitala lähti kiriin viimeisellä takasuotalla. Again Kronos meni varmaan voittoon ajalla 14,5a/2120m. Another Trial kiri kakkoseksi ja täydensi Ilmari Halisen hyvää päivää omistajana. Astrum kesti kolmanneksi.

Lämminveritammojen TalviCup-finaalin voiton uskottiin käytävän I Keep My Wordin ja Listas Tequilan välillä. Mutta toisin kävi. Nina Pettersson-Perklén valitsi Amour Miragella takarivin lähtöpaikan, ja Hannu Torvinen luovi tamman toiseen pariin ulos. Amour Mirage kiri selvästi parhaiten ja paineli yllätysvoittoon. Listas Tequila kesti johtopaikalta kakkoseksi. I Keep My Word jäi sisäradalle, eikö ehtinyt kärkitaistoon.

TherMidas VET Tammatähti aloitti 75-kierroksen. Free Me oli nopein alussa. Ari Moilaselle kelpasi suosikki Stonecapes Queilan selkä, ja Hannu Torvinen karautti johtoon. Christa Packalénin valmennettava jätti muut jo viimeisellä takasuoralla. Stonacapes Queila voitti ajalla 15,2a/2620m. Selene Lune ja Ice Wine tulivat tasapäin maaliin, ja jakoivat kakkossijan.

Hurjaa vauhtia nähtiin jo ennen Toto75-kierrosta. Jorma Kilpiäisen ja Ilmari Halisen omistama Quick Vald punnersi johtavan rinnalta voittoon hienolla tuloksella 11,9a/1620m. Esa Holopainen ajoi Matias Salon valmennettavaa, jonka ykkönen oli neljäs peräkkäinen. Ilmari Haliselle voitto tuli upeaan paikkaan, hänellä on takana 50 vuotta hevosenomistajana.

Kuva: Suomen Hippos / Juho Hämäläinen.