Ajankohtaista

Morison Kultadivisioonan voittaja, M.A. Piste Tammatähden paras

ke 1. maaliskuuta 2023 21.58.00

Kylmäveriset olivat pääosissa keskiviikkona. Siru Juutisen Morison oli ykkönen Kultadivisioonassa. Tammatähdessä Jouni Hinkkasen M.A. Piste ravasi voittoon.

Pyörylän Paroni oli Kultadivisioonan lähtökiihdytyksen nopein. Juha Utala ajoi Morisonilla eteenpäin ja keulaan, kierros mentiin 28,4-kyytiä. Morison paineli ykköseksi ajalla 26,9a/2120m. Santtu Raitalan ajama Pyörylän Paroni sai tilaa, kiritti hyvin ja otti kakkostilan.

- Morison tekee aina tarvittavan. Se päästää toisen lähelle. Niin myös tänään, kun Santtu ja Paroni nousivat rinnalle, Utala sanoi.

Tammatähdessä Tutun Impi laukkasi heti alussa. Tutuks vyöryi keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Kari Rosimon ajama M.A. Piste tuli rinnalle. M.A. Piste jyräsi maalisuoralla väkevästi ykköseksi ja voitti ajalla 27,3a/2120m. Pirttilän Olga kiri kakkoseksi, Tutuks kesti kolmanneksi.

- Alkumatkalla hevosia laukkasi edestä, mutta ei siitä suurempaa haittaa ollut. M.A. Piste jaksaa mennä johtavan rinnalta, se paikka ei huolettanut, Rosimo totesi.

Toto65-kierros käynnistyi kotivoitolla. Henna Halmeen ajoi Jula Netpricen johtohevosen rinnalle. Veijo Heiskasen valmentama Jula Netprice painui keulaan 300 metriä ennen maalia ja paineli ykköseksi ajalla 15,5a/2120m. Takana seurannut suosikki Callela Ladybird yritti haastaa, mutta sai tyytyä kakkossijaan.

- Jula Netprice tuli meille joulukuun puolella muutaman muun hevosen kanssa Ruotsista. Se oli laukkaillut jonkin verran. Tänään kaikki natsasi, hevosella oli hyvä päivä, samoin kuskilla, Halme kertoi.

Joni-Petteri Irrin valmentama Lake’s Elmer oli vakuuttava voittaja 65-kakkosessa. Hannu Torvinen ajoi 4-vuotiaan ruunan keulaan jo lähtösuoralla. Lake’s Elmer oli omaa luokkaansa ja ravasi neljännen peräkkäisen voiton 17,0a/2120m.

Lämminveristen kovin sarja oli Hopeadivisioonakarsinta, 65-kolmonen. The Dude pamautti vitosradalta keulaan. Jukka Torvinen kierrätti Credit To Loven johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla nähtiin hieno kamppailu. Anne Kankaan valmentama Credit To Love puristi väkevästi ykköseksi, The Dude taisteli hyvin ja oli urhea kakkonen. Voittotulos oli 13,1a/1620m.

- Meillä oli epäonnistuminen alla, nyt haettiin revanssia. Ekakurvissa näin, että pitää ajaa eteenpäin. Tiesin, että pääsemme johtohevosen rinnalle. Credit To Love oli tosi hyvä, Jukka Torvinen kehui.

Kivikylä Voimaliiga oli 65-pelin päätöskohde. Tapio Perttunen ajoi Global Bewaren keulaan 1700 metriä ennen maalia ohi Joseph Bokon. Hannu Torvisen ajama Joseph Boko nousi Global Bewaren rinnalle maalisuoralla. Kaksikko kävi kovan kamppailun voitosta, Joseph Boko kävi jo hetken edellä, mutta Global Beware tuli uudelleen ja pinnisti ykköseksi ajalla 16,9/3140m, kärkikaksikko teki loistavat juoksut.

- Meni tosi tiukalle. Hannu oli jo edellä vähän ennen maalia, mutta Global Beware tuli uudelleen ja meni ohi. Joseph Boko on myös tosi hyvä hevonen. En tiennyt pääsemmekö keulaan, kun ajoin eteenpäin, mutta Hannu otti Josephia kiinni ja menimme johtopaikalle, Perttunen kertasi.

Ilta alkoi KevätCupin karsinnoilla. Hanna Rusasen valmentama Kuuselan Wiltteri palasi viiden kuukauden tauolta. Henri Bollström ajoi Kuuselan Wiltterin johtopaikalle. Valjakko hallitsi ja voitti ajalla 30,4/2120m. Dzingel oli johtavan rinnalta hyvä kakkonen. Lilian Rols, Pikku Moskiitto ja Tulipiirto menivät myös finaaliin.

- Kuuselan Wiltteri on nopea ensimetreillä. Saatiin alku ajaa rauhassa. Laput jäivät lopussa vetämättä, hevonen varmasti parantaa vielä finaaliin, Bollström sanoi.

Toinen KevätCupin karsinta meni Laviorille. Siirin Farssi paineli johtopaikalle. Laviori nousi sen rinnalle. Maalisuoralla Harri Kotilaisen Laviori eteni varmasti voittoon ajalla 30,2/2120m. Kauniin Rohkee spurttasi kakkoseksi ohi Siirin Farssin. Rantaniemelän Savu ja Eivari menivät myös finaaliin.

- Finaalista tulee kova. Tavoite on saada siinä hyvä palkintosija, Harri Kotilainen totesi.

Enintään 40 000 euroa tienanneiden KevätCupin karsinnassa saatiin yllätysvoittaja. Henry M Bollströmin ajama Masavesa seurasi kirissä Villieläintä ja punnersi lopussa ykköseksi ajalla 28,1/2120m. Villieläin otti kakkossijan ennen laukan jälkeen hyvin noussutta Pantheraa. Porttikallion Ässä ja Bramee menivät myös finaaliin. Masavesan peliprosentti 65:ssa oli yksi.

- Eilen Forssassa Masavesa oli tasapaksu. Mutta hyvänä päivänä se on näin hyvä mitä tänään. Vikakurvissa tiesin, että hevonen tulee loppusuoran hyvin. Se tykkää, kun ajetaan tiheään kilpaa, Bollström totesi.

Pekka Korpi voitti illan päätöslähdön. Hän ajoi Citadella Evon keulaan. Ready Cashin tytär hallitsi ja voitti helposti.