Ajankohtaista

Morris Match oli Derby-revanssin valtias

ke 8. joulukuuta 2021 21.15.00

Kotiradan Morris Match voitti keskiviikon pakkasravien ykkössarjan Derby-revanssin. Sirpa Tienhaaran valmentama ruuna ravasi kolmannen peräkkäisen voiton.

 

Morris Match lähti yksinään perusmatkalta, ja Antti Teivainen otti homman haltuun. Morris Match veti avauspuolikkaan hölkkää, 23,6-tempoa. Sen jälkeen Teivainen kiristi harkitusti vauhtia, ja takahevoset olivat vailla mahdollisuuksia. Morris Match viiletti päätöspuolikkaan 13,2-kyytiä ja voitti helposti ajalla 16,7/2120m.

 

"Morris Match on vähän hidas lähtemään, mutta onneksi se on nopea lopussa. Vammojen vuoksi mennään päivä kerrallaan. Mutta jos kaikki on kunnossa, niin voisimme talvella käydä Ruotsissa ajamassa, siitä ainakin haaveillaan", Sirpa "Sipe" Tienhaara kertoi.

 

Karanor Teräsmiesliiga sujui Kiikku’s Trooperin komennossa. Hannu Torvinen ajoi päätöskierroksen reipasta, ja Christa Packalénin valmentama 4-vuotias ruuna paineli ykköseksi ajalla 19,1/3120m. Raven kiri terävästi kakkoseksi.

 

"Hannu sanoi, että menee lämmittelemään käsiään heti lähdön jälkeen, ja minä hyppäsin kärryille voittajaesittelyyn. Hannu ehti todeta, että voitto tuli helposti. Ensisijainen tavoite meillä on pitää Kiikku’s Trooper terveenä. Sillä on kova fysiikka”, Packalén kertoi.

 

Viimeistä kertaa Vermossa kilpaillut Camri veti kylmäveristen Isokenkää. Camri on 15-vuotias, ja sen kilpailuoikeus loppuu vuodenvaihteessa. Camri on vetreässä kunnossa edelleen. Teemu Okkolin käänsi Nyyti-Maria Timosen valmentaman Rokin Maxin kiriin toisesta parista ulkoa. Rokin Maxi pinkoi voittoon. Camri tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

 

Lämminveristen malin volttilähdössä avoimen luokan hevoset lähtivät 20 metrin takamatkalta. Antti Teivainen ajoi ykkösenä startanneen Marlon Deen johtopaikalle. Kimmo Kuusiston valmennettava hallitsi ja voitti ajalla 14,7/1620m. Takamatkalta startanneet olivat mahdottoman tehtävän edessä, kun vauhti lopussa kiihtyi.