Ajankohtaista

Neljä TalviCupin karsintaa, Tammatähti, Karanor Teräsmiesliiga ja Hevosurheilu Junioritähti keskiviikkona

la 21. tammikuuta 2023 10.55.00

Hienoa urheilua on jälleen tarjolla Vermon keskiviikossa. Kylmäveristen TalviCupin karsintoja ajetaan neljä, ja lähtöjen neljä parasta jatkaa finaaliin, joka juostaan lauantaina 11. helmikuuta. Loppukilpailun ykkönen on vähintään 10 000 euroa.

Ensimmäinen TalviCupin karsinta ajetaan jo ennen Toto65-kohteita. Kovakuntoiset Pate Pollea ja Villivisa saavat vastaansa Cupidon ja Ksarin, joka juoksee toisen kilpailunsa Suomessa.

Villiveko, Mette-Marit, Sinkun Cunkku, Pikku Moskiitto ja välistarttinsa keskiviikkona voittanut Junjori ovat toisen karsinnan suosikit.

Savon Sivu voitti keskiviikon välistartin ja lähtee yhtenä suosikeista hakemaan finaalipaikkaa kolmannessa karsinnassa. Vauhti-Teppo, Jostois ja Bramee ovat eturivin lähtöpaikoilta tiukkoja vastustajia.

Neljäs TalviCupin karsinta ajetaan illan viimeisenä lähtönä. Dzingel nappasi keskiviikkona kakkosen ja on suosikki. Takarivissä on kova kolmikko Laviori, Franselmi ja Siirin Farssi.

Lämminveristen Tammatähti aloittaa T65-kierroksen. EL Indeed ja Gal Gadot Racing lähtevät sisimmiltä radoilta. Harmonie Merite on vahvasti tulossa, ranskalaistamma nappasi viimeksi jo kakkosen.

Karanor Teräsmiesliigan suosikit löytyvät takamatkalta. Fazimo ja Morris jaksavat kolmen kilometrin matkan ja nousevat voittotaistoon. Paalulla on viime viikkojen voittajia, Gyro Gearloose, Leemark’s Icy ja Qiulius On Stage. Kotiradan He Is In on kunnossa, ja tulosriviin tulee kohta myös ykkönen.

Hevosurheilu Junioritähti -lähdössä kisaavat nuoret ohjastajat. Tuukka Varis ajaa tutulla Breakwaterilla, jolla hän ohjasti voiton joulukuun alussa. Oona Halmeen Stunning Spark tarjoaa ykkösradalta kovan vastuksen.

Kylmäveristen TalviCup

  • Karsinnat lähdöissä 2, 5, 8 ja 11 erikseen molemmille voittosummakategorioille. Perusmatka 2120 m enint. 20 000 € ja 2140 m enint. 35 000 € tienanneille.
  • Karsinnoissa ja finaalissa on voimassa ennakkomaksun eräpäivän 10.1. mukaiset voittosummat.
  • Jokaisesta karsinnasta pääsee neljä parasta finaaliin. Jos viimeisestä finaalipaikasta tulee tasapääjuoksu, ratkaisee arpa finaaliin pääsijän.
  • Finaalin lähtöradat valitaan kokonaisaikojen mukaan, ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa valintajärjestyksen. Järjestäjän edustaja soittaa lähtöradoista valmentajille loppukilpailun ilmoittamispäivänä ma 6.2.
  • Säännöt kokonaisuudessaan vermo.fi/talvicup

Ravien käsiohjelmaan voi tutustua tästä linkistä >>

EL Indeed ja Gal Gadot Racing kohtaavat Toto65-avauskohteessa. Edellinen vei kamppailun viimeksi nimiinsä (kuva: Pekka Salonen).