Ajankohtaista

Neljäs Finlandia-kutsu: kova viisivuotias Ranskasta

ke 10. huhtikuuta 2019 17.50.00

Sébastien Guaraton valmentama Eridan on kutsuttu neljäntenä hevosena tämän vuoden Finlandia-Ajoon, joka ravataan Vermossa lauantaina 4. toukokuuta. Eridan on ensimmäinen Finlandia-kiinnitys Ranskasta, josta järjestetään hevosten lentokuljetus Suomen suurimpaan sprintterikilpailuun.

5-vuotias Eridan tiedetään erityisesti suuren nelivuotiskisan ja Group I -lähdön Criterium Continentalin voittajana. Se voitti Criterium Continentalin viime joulukuussa Vincennesissä terävällä loppukirillä ja huipputuloksella 10,3/2100a ja tienasi voitosta 108 000 euroa. Kaikkiaan Eridan on juossut urallaan 29 lähtöä, voittanut kahdeksan kertaa ja tienannut 579 750 euroa.

Eridan osallistui tammikuussa myös Prix d’Ameriqueen, mutta hylättiin laukan takia. Paria viikkoa aiemmin Eridan oli Prix de Belgiquessa neljäs maalissa ohittaen loppusuoralla Readly Expressin, Finlandia-Ajon etukäteen kirkkaimman tähden. Seuraavaksi Eridan on ilmoitettu lauantaiksi Ranskan pääradalle Vincennesiin.

”Eridan ei ehkä vielä ole ihan parhaimmassa kunnossaan, koska hevonen on nyt samaan aikaan siitoskäytössä. En ole halunnut treenata sitä kauhean kovaa. Se on hevonen, joka pystyy varmasti menestymään ulkomailla. Readly Express on tällä hetkellä Euroopan paras hevonen ja sitä on todella vaikea lyödä, mutta hyvältä lähtöpaikalta Eridanilla on mahdollisuudet olla ainakin toinen kolmas”, Sébastien Guarato kommentoi.

Eridanin valmentaja Sébastien Guarato on Ranskan kärkivalmentajia ja tunnetaan erityisesti superravuri Bold Eaglen valmentajana. Guarato on myös kokenut Finlandia-kävijä: hänen valmentamansa Billie de Montfort oli viime vuonna kolmas ja Rapide Lebel oli kuudes vuosien 2010 ja 2012 Finlandia-Ajossa.

Katso Finlandia-studio tästä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videolinkki Eridanin voittamaan Criterium Continentaliin

Finlandia-Ajoon 2019 kutsutut hevoset:

Pastore Bob
Top Of The World
Readly Express
Eridan

Kuva: Gerard Forni