Ajankohtaista

Nyt se alkaa! K-Supermarket Derby: kuusi karsintaa keskiviikon Toto65-kohteissa

pe 19. elokuuta 2022 13.43.00

Suuri Suomalainen Derby jyrähtää käyntiin keskiviikkona. Kuusi karsintalähtöä vauhdittaa Suurta Suomalaista Karsintailtaa. Kaksi parasta jokaisesta karsinnasta jatkaa finaaliin, joka ajetaan lauantaina 3. syyskuuta.

Ikäluokan tähtiin kuuluva Dusktodawn Boogie starttaa ensimmäisessä karsinnassa. Kenneth Danielsenin Ranskan valloittaja lähtee voittojahtiin radalta kolme. Ainakin tallikaveri Speedy Norwegian sekä Ville Mäkelän Mr Stahl ja Timo Korvenheimon Zolamani haastavat tiukasti suosikkia.

Kriterium-kolmonen Tapio Mäki-Tulokkaan Sahara Flames on isovoittosummaisin toisessa karsinnassa. Markku Niemisen Time Match palasi viimeksi pitkältä tauolta ja menee varmasti eteenpäin.

Tammojen parhaimmistoon kuuluva Pekka Korven Magic Madonna on loistopaikalla kolmannessa karsinnassa. Sipi Erkkilän Deep Blue Font on näyttänyt kykynsä myös kovissa lähdöissä ja taistelee finaalipaikasta.

Kriterium-voittaja Planbee sai neloskarsintaan seiskaradan. Jukka-Pekka Hukkasen valmennettava on löytänyt voittovireen, kun kauden pääkilpailu lähestyy. Planbee otti viimeksi vuoden avausykkösen. Tapio Mäki-Tulokkaan Magazine Match on tehnyt vahvan kauden ja on kova haastaja.

Bee Combo saattaa tuoda lisää menestystä Korven tallille vitoskarsinnassa. Janne Korven ajama ori lähtee voittojahtiin kasipaikalta. Tasainen ja hienosti viime viikkoina menestynyt joukko ei päästä Bee Comboa helpolla. Timo Nurmoksen Velvet Gold ja EL Jetpack ovat tehneet Ruotsin puolella hienoa tulosta. Kotimaassa kilpailleilla näkyy voittoja runsaasti tulostauluissa, hieno lähtö!

Jari Kinnusen Shackhills Twister on viimeisen karsinnan suuri suosikki. Kriterium-kakkonen tulee Derby-karsintaan viisi voittoa tulostaulussa. Martti Patrakan Salam Aleikum ja Tanja Goman-Niemisen MAS For You ovat haastajista ehkä vaarallisimmat.

Finaalissa maksetaan ravivuoden suurin ykköspalkinto 120 000 euroa. Karsintakeskiviikkona ei kotiin ole ravien jälkeen kiire, ilta huipentuu Ravillassa Derbyn lähtöratavalintatilaisuuteen viimeisen kilpailulähdön jälkeen. Finalisteja on haastateltavana, ja baari on avoinna klo 22 asti.

Vuoden odotetuin keskiviikko on täynnä huippu-urheilua. Lähtölistat on julkaistu, ja ne näkee lähtö lähdöltä täältä >>