Ajankohtaista

Ohjastajien SM-osalähdöt ja kylmäveristen TalviCup-karsinnat keskiviikkona

ma 17. tammikuuta 2022 10.41.00

Hienot keskiviikkoravit jatkuvat. 12 voitokkainta ohjastajaa aloittaa taistelun Suomen mestaruudesta kolmen osalähdön voimin. Kylmäveristen TalviCup-karsintoja ajetaan seitsemän. Hevosia saapuu ympäri Suomen tavoittelemaan paikkaa auringossa lauantaina 29.1., jolloin TalviCupin finaalit ratkotaan.

Ennen Toto65-kohteita kisataan kaksi enintään 20 000 euroa voittaneiden tammojen TalviCup-karsintaa. Esa Holopaisen ajama Tähtiviilee on hurjassa vireessä, ja vankka suosikki voltin ysipaikalta ensimmäisessä karsinnassa. Ainakin Tarling ja Parapara tarjoavat tiukan vastuksen. Kaksi voittoa jo tällä kaudella ravannut Vuaran Viima on toisen karsinnan ykkössuosikki. Hyväkuntoiset kilpasiskot eivät päästä suosikkia helpolla.

Enintään 35 000 voittaneiden tammojen karsintoja ajetaan yksi. Riksun Tähti tulee kisaan mukaan neljä voittoa tulostaulussa. Ykköset on ajettu kesällä, joten taukoa on. Hienotasoisessa karsinnassa on monta viime viikkojen voittajaa, Lissun Assi, Varoitus, Siriliisi ja Tiitukka.

Oriiden/ruunien enintään 20 000 voittaneiden karsintoja ajetaan kaksi. Pate-Pollea on nähty vuodenvaihteen molemmin puolin voittajaesittelyssä. Boheemi, Virittäjä, Cupido ja Aika-Valtti ovat myös voitokkaassa vireessä. Hymynvälke tekee paluuta pitkän tauon jälkeen. Toinen karsinta on myös hienotasoinen. Panthera, Kilun Poika, Lennätsie, Masavesa ja Bramee ovat kuumimmat nimet.

Oriiden/ruunien enintään 35 000 euroa voittaneiden karsintoja juostaan myös kaksi. Hymynvirne on oivalla kakkosradalla, ja kunto on hyvä. Maisteri Jutila tiedetään kovaksi kilpailijaksi, samoin Hymynvirneen talikaveri Teppo Tuisku. Qepe Pointti palaa tauolta toisessa karsinnassa. Tasaisesta porukasta erottuvat Ierikka, Larvan Iisu ja Alpertto hyviltä lähtöpaikoilta. Virin Urho ja Lumettaja ovat juoksuradalla.

Kylmäveristen TalviCupissa oriiden/ruunien karsintalähdöstä pääsee jokaisesta neljä parasta loppukilpailuun. Tammojen kolmesta karsintalähdöstä pääsee viisi parasta sekä nopeimman kokonaisajan saavuttanut kuudenneksi sijoittunut loppukilpailuun.

Ohjastaiturit SM-taistoon

Ohjastajaliigan kärkinimet Hannu Hietanen, Esa Holopainen, Olli Koivunen, Ari Moilanen, Tuomas Pakkanen, Tapio Perttunen, Ville Pohjola, Santtu Raitala, Jani Ruotsalainen, Antti Teivainen, Hannu Torvinen ja Jukka Torvinen ajavat lähdöissä 5, 9 ja 11, jotka ovat SM-osalähtöjä. SM-karkelot jatkuvat lauantaina Teivon Toto75-raveissa, jossa ajetaan myös kolme osalähtöä. Eniten pisteitä kerännyt ohjastaja kruunataan Suomen mestariksi.

Jännitystä riittää Vermossa illan loppuun saakka. Tapio Perttusella on omasta tallista hevoset kaikissa osalähdöissä. Rullebackens Gösta, Frankenstein Am ja Pegasos Evo saattavat nostaa Perttusen pistekärkeen ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen. Ohjastajien SM-kisassa hevoset on jaettu osalähdöissä eri kategorioihin kilpailusuoritusten perusteella. Ohjastajat on arvottu hevosille siten, että jokainen saa osalähdöissä ajokkeja eri kategorioista, pois lukien ohjastajien omassa valmennuksessa olevat hevoset. Säännöt kokonaisuudessaan tästä linkistä >>

Keskiviikkoravit 19.1.

  • Ilmainen sisäänpääsy raveihin
  • Alueella on avoinna myös maksullinen Talven Ihmemaa, ilmainen sisäänpääsy raveihin ja Ihmemaahan klo 17 jälkeen
  • HUOM. Talven Ihmemaan aikana alueelle ei voi tuoda koiria
  • Vain ulkotilat avoinna, ei autokatsomoa - invakortilla pääsee kuitenkin ajamaan autolla katsomorinteeseen pääovien vasemmanpuoleisesta portista
  • Totopeli- ja ruokapisteet suljettu illalla (Street Bar Voltti auki klo 18 asti, tilaukset viim. klo 17.30)
  • Pääovien / alakerran WC-tilat käytössä
  • Yleisö- ja tallialueen välillä ei kulkua
  • Ravien käsiohjelma tästä linkistä >>

Tähtiviilee voitti joulukuussa kylmäveritammojen Cupin ja lähtee suosikkina matkaan keskiviikkoillan ensimmäisessä TalviCup-karsinnassa (kuva: Pekka Salonen).