Ajankohtaista

Oona Halme ajoi sadannen ponivoittonsa Vermo Areenalla

ke 11. marraskuuta 2020 19.06.00

Vermon keskiviikkoravien Pony Power -lähdön voitto meni Oona Halmeen ohjastamalle Odd Mollylle. Kyseessä on Halmeen uran 100. voitto ohjastajana ponilähdöissä.

Orimattilalainen Oona Halme, 17, ohjasti Vermon 11.11. keskiviikkoraveissa uransa sadannen voittonsa ponilähdöissä. Voitto tuli Halmeen valmentamalla Odd Mollyllä.

Vuodesta 2013 asti ponilähdöissä ohjastaneelle Halmeella kyseessä on pitkän ajan tavoitteen täyttyminen.

”Olen ehkä jossain vaiheessa uraa laittanut itselleni sellaisen pienen tavoitteen, ja unelmakin se oli joskus, että sata voittoa tulisi täyteen. Tähän on mahtunut unohtumattomia hetkiä erilaisten ihmisten ja ponien kanssa. Kyllä tuota matkaa lämmöllä muistelee”, Halme kommentoi.

Uralle mahtuu lukuisia ponien suurkilpailuvoittoja viime vuosilta. Viime vuosina Halme on totuttu näkemään mm. huippuponi Pomona II rattailla.

”Yksittäisiä on tosi vaikeaa nostaa esille, mutta totta kai kotiradan Poni Suur-Hollolat ovat jääneet mieleen. Lisäksi viime Ponikuninkuusravien voitot ovat ensimmäisinä mielessä”, pohtii Halme uransa ikimuistoisimpia hetkiä.

Halme ohjasti viime vuonna uransa ensimmäisen lähdön isojen hevosten lähdöissä. Ohjastustehtävät ovatkin opettavaisia kokemuksia raviammattilaisuudesta kiinnostuneelle opiskelijalle.

”Laji kokonaisvaltaisesti kiinnostaa minua. Tulevaisuus saa näyttää mihin päin se lähtee menemään, mutta tykkään raviurheilusta todella paljon. Olen parhaillaan kotona töissä koulun kautta, ja koitan koko ajan ottaa oppeja vastaan. Kilvanajo on sitten piste iin päälle. Sitäkin kautta saa tiettyä näkemystä valmennukseen ja hevosten käyttäytymiseen kilparadoille. Siten pystyy kehittämään ja haastamaan itseään entistä enemmän”, Halme kertoo.

Pitkään ponilähtöjä harrastaneelle Halmeelle merkkipaluun rikkoutuminen merkitsee myös tietyn ajanjakson päättymistä. Loppuvuoteen ja syksyyn saattaa ohjastajan mukaan sisältyä muutamia ponilähtöjä, mutta pikkuhiljaa on ohjastajan mukaan aika tehdä tilaa tulevaisuuden huippuohjastajille. Kuitenkin orimattilalaisen omalla valmennettavalla Odd Mollyllä on luultavasti tarkoitus startata vielä alkuvuodesta ennen kuin tamma siirtyy siitosuralle.

Moni miettii parhaillaan, miten poniraviharrastuksen pystyisi aloittamaan. Konkarilla on tähän selkeä neuvo.

”On tosi hieno juttu, että meillä on viime vuosina yleistynyt poniravikoulutoiminta. Se on kaikista helpoin tapa päästä lajiin sisälle. Koululta pystyy nousemaan kuka vain kilpailuihin mukaan ja sieltä saa tärkeitä rutiineja ja oppeja, joita lajissa ja eläinten kanssa tarvitaan”, Halme kannustaa.

Katso voittojuoksu ja -haastattelu täältä: