Ajankohtaista

Oulu Express -karsinta, Salamakypärät ja TammaCupin karsinnat, keskiviikkona hieno kattaus

ma 15. elokuuta 2022 15.01.00

Elokuu jatkuu 10 lähdön keskiviikkoraveilla. Niistä kahdeksan on TammaCupin karsintoja. Oulu Express -karsinnassa haetaan paikkoja Oulun finaaliin. Allomeera Salamakypärät -lähdössä nuoret ohjastajat mittelevät paremmuudesta.

Salamakypärät-lähdöllä aloitetaan illan Toto65-kierros. Tino Paldan 65 pistettä, Jere Hurme 53 ja Patri Filatoff 51 ovat kärjessä, kun kuusi osalähtöä on ajettu. Sarja on puolivälissä. Jyväskylässä ajetaan finaali marraskuussa.

Jere Hurme ajaa Vermossa Harri Koivusen valmentamalla Goodygoodytwoshoes-tammalla. Valjakko nousee lähdön suosikiksi, vaikka lähtörata on kahdeksan.

Kolmivuotiaiden lämminveristen Oulu Express -karsinta ajetaan 65-pelin vitoskohteena. Lähdön taso on tosi kova. Vain E3-finaalissa Ruotsissa juokseva Corazon Combo puuttuu.

Markku Niemisen valmentama Halley Wania on kilpailut Ruotsissa. Vaikka finaalipaikkaa ei viimeksi lyhyen matkan E3-karsinnassa tullut, niin tamma on esiintynyt edukseen länsinaapurissa. Täyden matkan E3-finaalissa tuli kolmossija. Pekka Korven Cupido Combo voitti oriiden/ruunien täyden matkan E3-karsinnan ja oli finaalissa neljäs. Se on ikäluokan kärkivarsoja. Tapio Lehtorannan Blackbeard haastoi viimeksi itsensä Corazon Combon.

TammaCupin karsintoja ajetaan jokaiselle luokalle kaksi. Parhaat nähdään Derby-perjantaina ajettavissa finaaleissa, joissa ykköspalkinnot ovat 10 000 euroa.

TammaCup pähkinänkuoressa

TammaCup järjestetään enint. 30 000 euroa juosseille lämminverisille ja kylmäverisille. Karsintalähdöt ajetaan jokaiselle voittosummakategorialle erikseen. Kilpailun ennakkomaksun eräpäivän 28.7. voittosummat ovat voimassa sekä karsinnassa että finaalissa.

  • tas.ajo 2120 m enint. 10 000 € tienanneille lämminveritammoille
  • tas.ajo 2140 m 10 001 – 30 000 € tienanneille lämminveritammoille
  • tas.ajo 2120 m enint. 17 500 € tienanneille kylmäveritammoille
  • tas.ajo 2140 m 17 501 – 30 000 € tienanneille kylmäveritammoille

Finaaliin etenee neljä parasta jokaisesta karsintalähdöstä. Finaalin lähtöradat valitaan ilmoittamispäivänä 29.8. siten, että ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Valintajärjestys määräytyy kokonaisaikojen perusteella niin, että nopeimman kokonaisajan juossut valitsee ensin. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa.

Mikäli jokin karsinnasta finaaliin edennyt hevonen jää pois ennen finaalin ilmoittamispäivää, nousee finaaliin sijoitusten mukaan sellainen ko. karsintaan osallistunut hevonen, joka on ilmoitettu loppukilpailuun.

Kesäkuussa voittanut Dragon's Eye hakee TammaCup-finaalipaikkaa illan yhdeksännessä lähdössä (kuva: Pekka Salonen).