Ajankohtaista

Over My Shoulder kiri Arvid Åvallin TammaDerbyn ykköseksi

su 7. toukokuuta 2023 10.19.00

Ulla Knuutin kasvattama ja omistama Over My Shoulder on vuoden 2023 Arvid Åvalin TammaDerbyn sankaritar.

Lähtökiihdytys oli odotetun tulinen. Emma Väre ajoi Cream Candyn johtopaikalle ohi sisäradan Speedy Norwegianin. Vitosradalta kovaa kiihdyttänyt Magic Madonna eteni johtohevosen rinnalle. Santtu Raitala sai Over My Shoulderin oiviin asemiin Magic Madonnan taakse. Avauspuolikas paineltiin 10,9-kyytiä.

Cream Candy veti kierroksen 14,4-vauhtia. Raitala käänsi Over My Shoulderin kiriin loppukaarteessa. Maalisuoralla nähtiin hieno kolmen hevosen kamppailu. Juho Ihamuotilan valmentama Over My Shoulder kurkotti vahvasti ykköseksi ja vei 24 000 euron ykkösen ajalla 13,5a/2120m. Cream Candy pinnisti kakkoseksi samalla ajalla. Magic Madonna oli kolmas ja hävisi kymmenyksen. Speedy Norwegian seurasi neljänneksi.

- Juoksu meni aika lailla niin, mitä ajattelin. Over My Shoulderilla ajettiin muutama lähtö ennen alle ja tähdättiin Arvid Åvallin TammaDerbyyn, ohjastaja Raitala sanoi.

- Over My Shoulder on koko ajan ollut ikäluokan huipputammojen tuntumassa. Tähän lähtöön oli tähdätty, ja tunteet tulivat pintaan, valmentaja Ihamuotila totesi.

Omistaja-kasvattaja Ulla Knuuti on tuttu Vermosta.

- Ihan pikkulapsesta, varmaan 6-7-vuotiaasta alkaen olen ollut hevosten kanssa tekemisissä ja käynyt Vermossa raveissa. Over My Shoulder on toinen itse kasvattamani varsa. Päätin pitää sen itselläni, ja siitä tulee joskus minulle siitostamma, Knuuti kertoi.

Kylmäveristen 3120 merin volttilähdössä oli ykkönen 7000 euroa. Terho Rautiaisen Lumettaja lähti takamatkalta liukkaasti liikkeelle ja painui keulaan jo ensimmäisellä takasuoralla. Lumettaja sai loppusuoralla rinnalleen Suvelan Rinssin. Lumettaja oli jo alakynnessä, mutta tuli uudelleen ja meni voittoon ajalla 25,4/3140m. Suvelan Rinssi oli hyvä kakkonen.

Terho Rautiainen oli 75-kierroksen menestyjä. Hän ajoi myös Tatuarin voittoon. Tutuarin poika oli paras kakkoskohteessa.

TammaDerbyyn voitti liiteli Over My Shoulder ohjaksissaan Santtu Raitala (kuva: Roope Kiviranta).