Ajankohtaista

Pierre Julienne - ranskalainen hevoskasvatus ennen ja nyt

ma 30. syyskuuta 2019 14.28.00

EM-ravien yhteydessä järjestettävän jalostusseminaarin toinen luennoitsija on ranskalainen hevoskasvatuksen edelläkävijä Pierre Julienne. Julienne saapuu Vermoon kertomaan jalostusvalinnoistaan ja ranskalaisesta hevoskasvatuksesta 70-luvulta tähän päivään. Jalostusseminaari järjestetään lauantaina 12. lokakuuta Vermo Areenalla Helsingissä.

Pierre Julienne on aikansa tiineystarkastuksien edelläkävijä sekä Pierji-hevosten kasvattaja Ranskasta. 1970-luvulla Julienne kuului Ranskassa kansainväliseen tutkimusryhmään, joka tutki ja kehitti keinosiemennystoimintaa. Hän oli ensimmäinen maailmassa, joka käytti aikansa mullistavaa ultraäänitekniikka tuplaten astuttaneidensa tammojen tiineyhtymismäärän 1980-luvulla. Siitä lähtien Julienne on harjoittanut siittolatoimintaa Ranskassa. Huippuvuosinaan 2000-luvun alussa hän astutti vuosittain 1000-1200 tammaa.

Tänä päivänä Pierre Juliennella on Ranskan parhaalla kasvatuspaikalla Normandiasta 140 hehtaarin tila 30 tamman voimin. Edellisen kerran Pierre Julienne on voinut kuulla Suomessa 1988 Tampereella esittelemässä silloin uutta tiineystarkastusteknologiaa. Vermoon hän saapuu kertomaan jalostusvalinnoistaan sekä ranskalaisen kasvatuksen tilastoista ja jalostus- sekä kilpailuorganisaation rakenteesta tällä hetkellä.

LIPUT jalostusseminaariin voi ostaa osoitteesta lippu.fi

EM-RAVIT – PV LA --> Lauantai + seminaari 35 €

(sis. sisäänpääsyn raveihin lauantaina, kansainvälisen jalostusseminaarin ja istumapaikan pääkatsomossa)

EM-RAVIT – 2 PV PE-LA --> 2 PV + seminaari 45 €

(sis. sisäänpääsyn raveihin perjantaina ja lauantaina, kansainvälisen jalostusseminaarin lauantaina ja istumapaikan pääkatsomossa lauantaina)


Haras de la Monerien omistaja Pierre Juliennen siittoloissa on astunut huippuoriita, kuten aikansa Prix de Amerique voittajat Lurabo ja Lutin D´Isigny. Kuva Nifortrot/Scoop Dyga