Ajankohtaista

Ponien Suomi-Ruotsi-maaottelu ja PM-lähtö lauantaina Vermo Areenalla

to 26. elokuuta 2021 09.44.00

Vermo Areenalla ravataan lauantaina huipputason poniravit, jossa ratkaistaan muun muassa A-ponien Suomi-Ruotsi-maaottelun sankari ja B-ponien Pohjoismaiden mestari.

Tulevana lauantaina Vermo Areenalla A-ponit kohtaavat Pohjoismaiden mestaruuden tilalla ravattavassa Suomi-Ruotsi-maaottelussa. Riihimäen karsintavoittaja Little Darling lähtee finaalissa matkaan lähtöradalta 10 ohjaksissaan mikkeliläinen Maria Kiukas. Ponin omistaja, valmentaja ja kasvattaja on huittislainen Jenny Suomela.

”Pohjoismaiden mestaruus oli meille koko kauden päätähtäin, joten ollaan säästelty ennätystä karsintarajaa varten. Oli pettymys, etteivät muut maat päässeet osallistumaan kilpailuun mukaan. On ollut aina hienoja kokemuksia saada kilpailla muiden maiden poneja vastaan. Harmittava tämä vallitseva tilanne”, summaa Jenny Suomela.

Pettymyksestä huolimatta Suomela lähtee starttiin lähdetään ylpeänä saavutetusta finaalipaikasta. Little Darlingilla on suuri merkitys koko Suomelan perheelle, sillä sen emä oli Suomelan vanha kilpaponi Daisy II ja isä oman tallin siitosori Oskar.

”Poni lähti nuorena Ruotsiin ystäväperheelle kilpailutettavaksi, kun minulla oli omat A-ponivuodet lopussa ja he rakensivat siellä ponille menestyksekkään alun uralle. Suomessa ponia on kilpailutettu säästeliäästi ja rakennettu eteenpäin. Matka on vasta alussa ja jokainen menestys raviradoilla on aina hienoa”, kertoo Suomela.

Loppukaudella Suomela ei ole asettanut ponille isoja tavoitteita. Kilpaa tarkoitus on kyllä ajaa. Suomelan suuri haave ponin kanssa tulevaisuudessa olisi osallistua valmentajan ja kasvattajan roolissa Mini Elitloppetiin.

”Se on lahjakas, nuori ja terve poni, joka omaa kovan kilpailupään”, summaa Suomela Little Darlingin menestystä.

Little Darling on voittanut uransa 18:sta startista 14. Ruotsissa kilpaillessaan se voitti 11:sta startista yhdeksän.

Ruotsalaisina haastajina Suomi-Ruotsi-maaottelussa starttaavat L.A. PaneraiTony ja Emmeros Dimma.

Vermon lauantain poniravit starttaavat klo 12. Raveissa ravataan seitsemän lähtöä, joita voi seurata reaaliajassa Vermo Areenan Facebook- ja Youtube-lähetyksistä.