Ajankohtaista

Ponikuninkuusravit ensimmäistä kertaa Vermo Areenalla 24.-25. heinäkuuta

ke 9. kesäkuuta 2021 11.39.00

Nuorisoraviurheilun suurin vuosittainen tapahtuma Ponikuninkuusravit rantautuu tänä kesänä ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulle, kun Vermo Areena isännöi ”ponikunkkareita” 24.-25. heinäkuuta. Ponikuninkuusraveja on järjestetty vuodesta 2005 saakka ympäri Suomea vaihtuvin järjestäjävuoroin.

Vermo Areenan oli määrä järjestää Ponikuninkuusravit jo kesällä 2020, mutta koronaviruksen takia tilanteet elivät ja Teivo järjesti viime vuoden kisat syyskuussa. Vermon vuoro tuleekin nyt heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Ponikuninkuusravit ovat poniravikilpailijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja suurimmat poniravit Suomessa. Tapahtuma on ollut alusta alkaen kaksipäiväinen.

”Tällä hetkellä valmisteluissa on painopiste siinä, miten viikonlopun urheilijat saadaan huomioitua mahdollisimman hyvin ja luotua heille ikimuistoinen kilpailutapahtuma. Otamme mielellään myös urheilijoiden vinkkejä vastaan”, Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä valaisee.

”Seuraamme lisäksi viranomaisohjeistuksia yleisötilaisuuksiin liittyen ja toivomme tietysti, että voisimme järjestää myös mahdollisimman elämyksellisen yleisötapahtuman. Ponikuninkuusravit ovat etenkin lapsiperheille oiva kesätapahtuma.”

Vermo Areena tiedottaa ponikuninkuusravien aikatauluista, sarjatarjonnasta ja tapahtumajärjestelyistä lisää lähiaikoina. Tulevaa suurtapahtumaa ennakoidaan myös Vermo Areenan ja Ponikuninkuusravien sosiaalisen median kanavissa: Facebook-sivut ja Instagram

Ponikuninkuusravien pääkilpailuissa A-kategorian ponit eli shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Ponikuninkuudesta ja tammat Ponikuningattaruudesta. B-kategorian ponit eli muut puhdasrotuiset ponit ja säkäkorkeudeltaan isommat shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Poniruhtinuudesta ja tammat Poniruhtinattaruudesta. Ponikuninkuusraveissa ajetaan myös muita oheislähtöjä, muun muassa Pikkukunkku ja Pikkuprinsessa. Suomen Hippos ry järjestää tapahtuman yhdessä järjestämisvuorossa olevan raviradan kanssa.