Ajankohtaista

Qiulius On Stage hurmasi Karanor Teräsmiesliigassa, EL Indeed Tammatähdessä

ke 25. tammikuuta 2023 22.39.00

Markku Niemisen valmentama Qiulius On Stage oli murskaavan ylivoimainen Karanor Teräsmiesliigassa.

Jukka Torvinen ajoi Qiulius On Stagen johtopaikalle. Valjakko sai vetää ensimmäiset kaksi kierrosta 20,4-kyytiä. Sen jälkeen Torvinen antoi menoluvan. Qiulius On Stage jätti muut kauaksi taakseen ja voitti ajalla 18,0/3140m. Morris veti toisen radan jonoa ja pinnisti rehdisti kakkoseksi. Fazimo seurasi kolmanneksi.

- Tosi paljon jäi vielä varaa. Qiulius On Stage on aina ollut hyvän hevosen maineessa. Markun mukaan treenissä on löydetty jotain uutta, Jukka Torvinen kertoi.

- Qiulius On Stage sairasteli nuorempana paljon. Nyt se on saanut olla terveenä, ja kunto on löytynyt. Tänään Qiulius On Stage teki tosi hienon esityksen, hoitaja Suvi Himanka kehui.

Elina Laakkosen EL Indeed oli 65-pelin avauskohteen suuri suosikki. True Devotion meni keulaan, mutta Hannu Torvinen haki uudelleen johtopaikan EL Indeedillä, joka hallitsi ja voitti ajalla 15,4a/2120m. Gal Gadot Racing pinnisti johtavan rinnalta kakkoseksi.

Kakkoskohde oli TalviCupin karsinta. Ari Moilanen ajoi Villivekon johtopaikalle. Jussi Suomisen valmentama ruuna oli omaa luokkaansa ja voitti ajalla 29,8/2120m. Villijäbä kiri sisärataa pitkin kakkoseksi. Hurman Viesker ja Junjori menivät myös finaaliin.

Ville Mäkelän Mr Stahl oli suuri suosikki kolmoskohteessa. Santtu Raitala ajoi 5-vuotiaan oriin johtopaikalle. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Mr Stahl paineli ykköseksi ajalla 14,9a/1620m. True Vision seurasi johtavan takaa kakkoseksi. Vermon suurkimpan Bolt Kronos eteni kolmannesta ulkoa viidenneksi.

- Olin hieman huolestunut alussa, kun näytti, että It’s Raining Men menee keulaan. Mutta saimme pidettyä sen ulkopuolella. Sen jälkeen kaikki oli helppoa”, Raitala sanoi.

Vitoskohde oli TalviCupin karsinta. Ville Koivisto piti Vauhti Tepolla sisäradalta johtopaikan. Hannele Purontakasen valmentama Vauhti Teppo paineli ykköseksi ajalla 29,9/2140m. Bramee tuli johtavan takaa kakkoseksi. Vokkeni ja Savon Sisu veivät muut finaalipaikat.

Toto65-pelin päätöskohde oli Elanin näytös. Antti Teivainen ajoi Mika Mäkelän valmennettavan takarivistä keulaan jo avauspuolikkaalla. Elan ei antanut muille mitään mahdollisuuksia ja pinkoi voittoon, joka oli seitsemäs peräkkäinen. Karlo kiri kakkoseksi.

Ensimmäinen TalviCupin karsinta ajettiin ennen 65-kierrosta. Jarmo Leinosen Alpertto kiri Jani Ruotsalaisen ajamana väkevästi voittoon ajalla 31,6/2140m. Pate Pollea tuli kakkosena maaliin, mutta laukkasi. Johtanut Villivisa vei kakkossijan. Montsan Vippi ja Ksar veivät muut finaalipaikat.

Ilta päättyi neljänteen TalviCupin karsintaan. Antti Teivainen piti sisäradalta johtopaikan Porttikallion Ässällä. Timo Tuomisen valmentama ruuna porhalsi keulasta varmaan voittoon. Topeva tuli johtavan takaa kakkoseksi. Dzingel oli johtavan rinnalta kolmas. Laviori vei viimeisen finaalipaikan.