Ajankohtaista

Quite A Lover Kuuman Keskiviikon ensimmäinen Toto65-voittaja

ke 4. tammikuuta 2023 22.42.00

Kuukauden ensimmäinen keskiviikko on vuonna 2023 Kuuma Keskiviikko. Anne Kankaan valmentama Quite A Lover on uuden vuoden ensimmäinen Toto65-voittaja.

Jackpotkierros käynnistyi hyvätasoisella lämminveristen ryhmällä. Bag’s Simoni lähti terävästi ja painui keulaan ohi Com Miltonin. Jukka Torvinen ajoi Quite A Loverin johtohevosen rinnalle kierroksen juoksun jälkeen. Jukka Torvinen piti takana seuranneen Com Miltonin pussissa loppusuoralla, ja Quite A Lover meni ykköseksi ajalla 14,5a/2120m.

- Quite A Lover teki oikein hyvän esityksen. Minulla oli hyvä fiilis jo ennen lähtöä. Hevonen oli teräväntuntuinen. Viime vuonna olimme Suur-Hollolan välierissä, siinä on tavoitetta parantaa, Jukka Torvinen sanoi.

Teemu Okkolinin Dzingel jatkoi voittotahdissa 65-kakkosessa. Oona Halmeen omistama ruuna painui keulaan kaksi kierrosta ennen maalia. Dzingel hallitsi ja voitti varmasti ajalla 29,2a/2620m. Samin Kantama pinnisti kakkoseksi. Suosikki Landen Vinkka kiersi takaa kolmanneksi.

Kolmoskohde oli Haastajadivisioonakarsinta. Santtu Raitala pamautti Mr Stahlin keulaan. Valjakko sai vetää kierroksen 17,5-kyytiä. Ville Mäkelän valmentama Mr Stahl tuli päätöspuolikkaan 10,0 ja voitti helposti ajalla 14,4a/2120m. Kiikku’s Trooper eteni johtohevosen rinnalle ja oli kakkonen maalissa.

- Olin tosi tyytyväinen Mr Stahlin esitykseen. Kun sain vetää alun rauhassa, se helpotti tehtävää. Sanoin Villelle (valmentaja Mäkelä), että on hienoa, kun hevonen lopettaa talvikelillä 10-vauhtia, Raitala totesi.

Kohti divisioonia -lähtö sujui Reload Pellinin komennossa. Santtu Raitala ajoi Ready Cashin pojan keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Juho Ihamuotilan valmentama Reload Pellini hallitsi vakuuttavasti, vaikka hapuili hieman loppusuoralla. Seitsemäs startti toi seitsemännen voiton. Rudebox kiri kakkoseksi. Make It Up seurasi kolmanneksi.

- Reload Pellini on tosi erikoinen persoona luonteeltaan. Siksi ajoin vielä ylimääräisen palauttelukierroksen lähdön jälkeen, jotta hevonen tasaantuu. Onneksi hevonen on oppinut kilpailujen myötä tietyt rutiinit. Puhutaan tosi hyvästä hevosesta, kuten tulosrivi näyttää. Tänään hevonen ei ollut ihan niin letkeä raviltaan kuin aiemmin, kun valmentaja joutui muuttamaan balanssia. Se näkyi lopun ravityylissä, Raitala kertoi.

Vitoskohde oli tammojen ryhmä, jossa nähtiin upea kaksinkamppailu. Juha Utala ajoi Gal Gadot Racingin toisella puolikkaalla keulaan. Hannu Torvinen karautti päätöskierroksella EL Indeedin sen tuntumaan. Ja sitten mentiin. Maalisuoralla EL indeed runttasi väkisin ykköseksi ja voitti ajalla 12,6a/2120m. Gal Gadot Racing taisteli urheasti ja oli kakkonen.

- EL Indeed teki käsittämättömän kovan juoksun, ei noista asemista enää olisi pitänyt voittaa. Valmentaja toivoi selkäjuoksua. Voittotulos tähän aikaan vuodesta on tosi kova, vaikka rata on hyvässä kunnossa. Juhan hevonen (Gal Gadot Racing) oli hirmuhyvä viimeksi ja laittoi myös tänään tiukasti kampoihin”, Hannu Torvinen kehui.

Päätöskohde oli 2620 metrin volttilähtö. Santtu Raitala piilotti Caviar Creationin kolmanneksi sisäradalle. Matias Salon valmentama Caviar Creation sai kiritilaa maalisuoran alussa ja eteni varmasti ykköseksi ajalla 16,9/2640m. Leemark’s Icy spurttasi kakkoseksi. Raitalasta tuli 65-pelin kolmoisvoittaja.

Vermon kausi alkoi Ilona Mäkisen hevosten kaksoisvoitolla. Esa Holopaisen ajama Give Me A Reason kiri ykköseksi. Tallikaveri Kato Kato seurasi Jarmo Saarela kyydissään kakkoseksi.