Ajankohtaista

Ranch Kellyn johdolla Suomen ennätyksen kimppuun

ti 14. toukokuuta 2019 21.38.00

Keskiviikon 15.5. Tammatähti ajetaan poikkeuksellisesti 3100 metrin autolähtönä, ja uudesta Suomen ennätyksestä on porkkanana 1000 euron bonus. Mukana on seitsemän tammaa Suur-Hollola-voittaja ja Suomen mestari Ranch Kellyn johdolla.

Lämminveritammojen Suomen ennätys 3100 metrin autolähdössä on 16,1. Sen juoksi Ranskassa syntynyt Joyeuse d’Or vuonna 2008. Suomessa syntyneistä tammoista parhaimmat tulokset ovat juosseet Farming Way (17,4) ja Coming Heart (17,1), jonka ennätystulos syntyi Tallinnassa.

Ranch Kelly pitää jo tähän mennessä hallussaan neljää tammojen Suomen ennätystä: lyhyen ja täyden matkan autolähdössä sekä yli 2500 ja yli 3000 metrin volttilähdössä. Keskiviikkona haussa on siis jo viides SE-tulos. Vermon-lähdössä Ranch Kellyllä on kuusi vastustajaa, joista Bosses Lily on osoittanut uransa varrella monipuolisuutensa ottaen voittoja neljällä eri kilpailumatkalla: 1609, 2100, 2600 ja 3100 metrillä.

Tammatähden osallistujista myös Golda Paris, Millstone’s Vivid ja Mountain Cleaver ovat voittaneet urallaan 3100 metrin lähtöjä. Luvassa onkin kiehtova voimatammojen mittelö!

Tänä keskiviikkona on muutenkin tarjolla monipuolisia lähtöjä. Suomenhevosten Sisusarjassa painellaan 3100 metrillä, minkä lisäksi lämminveristen 2600 metrillä on tammoilla kahdenkymmenen metrin hyvitys. Keskipitkiä ja pitkiä matkoja on hieman lisätty Vermon kilpailutarjontaan, vaikkakin Voimaliiga, Teräsmiesliiga ja Sisusarja ovat jo ennestään tuttuja kilpailusarjoja.

Vermon toukokuu on tapahtumia täynnä, vaikka Finlandia-Ajo on jo taaksejäänyttä elämää. Lauantaina 18.5. järjestettävät Kultakenkä-poniravit ovat koko perheen ilmaistapahtuma, ja heti sunnuntaina 19.5. jatketaan Uudenmaan paikallisravien merkeissä. Paikallisraveihin on tulossa ohjastamaan useampi uusi C-ajoluvan haltija. Huhtikuussa Vermon ajolupakurssin läpäisi yli kaksikymmentä henkilöä.

Perjantaina 31. toukokuuta on luvassa vielä kevään viimeiset harjoitusravit ennen kesätaukoa. Vermo tarjoaakin keskiviikkoravien lisäksi matalamman kynnyksen mahdollisuuksia säännöllisesti.

Kannattaa myös muistaa, että lauantaisin on avoinna Vermon etäpelipiste. Lauantaina 18.5. on oiva mahdollisuus tulla seuraamaan ensin poniravit ja sen jälkeen Kuopio Stakes -ravit etänä.