Ajankohtaista

Ravikuningatar oli TherMidas VET Tammatähden paras

ke 27. lokakuuta 2021 22.01.00

Maan ykköstammat kisasivat vauhdikkaassa Tammatähdessä. Tapio Perttusen ravikuningatar Suven Sametti oli paras ja ravasi ykköseksi hyvällä tuloksella 24,0a/1620m.

 

Aurotar ja Taksvenla kamppailivat tiukasti johtopaikasta. Taksvenla sai johtopaikan, ja avauspuolikas mentiin hurjasti 19,1-kyytiä. Suven Sametti lähti kiriin päätöskierroksen alussa. Vennelmon Varma ja Suven Sametti taistelivat voitosta maalisuoralla.  Suven Sametti oli vahvempi, Vennelmon Varma hävisi kymmenyksen. Kovassa avauksessa mukana ollut Aurotar oli hyvä kolmas.

 

"Yritin alussa lähteä kovaa, mutta niin tekivät myös sisäpuolen hevoset. Saimme kuitenkin hyvän paikan neljännestä parista ulkoa. Jouduin lähtemään kiriin jo 900 metriä ennen maalia. Tamma teki vahvan työn ja kehittyy edelleen", Tapio Perttunen sanoi.

 

Karanor Teräsmiesliigan voitto matkasi Teuvo Nikulaisen talliin. Janne Räisäsen ajama Cazador oli matkalla kaukana kärjessä painelleesta Governor Hossista, mutta vahva loppuveto kiidätti Cazadorin ykköseksi ajalla 16,9/3160m. Governor Hoss kesti hyvin kakkoseksi.

 

Lämminveristen ykkössarja ajettiin 2620 metrin matkalla. Hannu Torvinen ajoi Arctic Loverin keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Hannu-Pekka Korven valmentama Arctic Lover piti ykköseksi. Sahara Sandstorm kiri hyvin, mutta jäi maalikuvassa kakkoseksi.

 

Jaettavan sarjan lähtöjä ajettiin kylmäverivoimin neljä. Teemu Okkolinin Avot hallitsi ensimmäistä. Sauli Lähdeniemen ruuna viiletti voittoon ajalla 29,7a/2120m. Unnan Veitikka pinnisti johtavan rinnalta kakkoseksi.

 

Suosikki Ukkoherra sai johtopaikalla prässiä toisessa jaettavassa sarjassa. Iikka Nurmosen ajama ja Juha Kortekallion valmentama ori kesti kaiken ja venytti voittoon ajalla 26,7a/2120m. Tähtitie oli voittajan rinnalta vahva kakkonen.

 

Kolmas jaettava sarja oli jännittävä maaliin saakka. B. Riitu ja Haukeli Expressen taistelivat rinta rinnan. Maalisuoran alussa Haukeli Expressen näytti vyöryvän voittoon, mutta Jukka Torvisen ajama B. Riitu tsemppasi ja pinnisti sisäradalla uudelleen kärkeen. Reijo Borgströmin valmentaman tamman voittotulos oli 26,0a/2120m. Haukeli Expressen taisteli hyvin, mutta jäi kakkoseksi.

 

Jukka Kauppinen ja Eetu Rols murskasivat vastustajansa viimeisessä jaettavan sarjan lähdössä. Arkenttiina johti, mutta Eetu Rols prässäsi rinnalla. Eetu Rols painui keulaan loppukaarteeseen mentäessä. Suosikki Vonkari kiri uhmakkaasti, mutta Eetu Rols paineli voittoon ajalla 25,4a/2120m. Hieno esitys.

 

Kaikki lähdöt voittajahaastatteluineen ovat katsottavissa Vermo Areenan YouTube-kanavalta.