Ajankohtaista

Ravikuningatar Suven Sametti palasi voittajakehään

ke 11. toukokuuta 2022 21.25.00

Hallitseva ravikuningatar Suven Sametti ravasi A.V. Marttilan Tammasarjan voittajaksi. Tapio Perttunen ajoi 5 000 euron arvoisen ykkössijan ajalla 25,3a/2120m.

Suven Sametti otti porukan hallintaansa heti lähtökiihdytyksessä. Tapio Perttunen ajoi tasaista 25-vauhtia. Suven Sametti piti paikkansa varmasti ja otti kauden avausvoiton. M.A. Piste kiri vahvasti kakkoseksi ja Layla sen perässä kolmanneksi.

”Avasin Suven Sametin korvat loppukaarteessa, ja painetta tuli. Karin hevonen (M.A. Piste/Rosimo) haastoi hyvin, mutta Suven Sametti piti varmasti ykköseksi, vaikka jäi vähän odottelemaan lopussa”, Perttunen kertoi.

Toto65-kierros alkoi kotivoitolla. Väreen perheen Charlene Halm singahti lähtökiihdytyksessä kärkeen. Hannu Torvisen ajama 5-vuotias tamma hallitsi ja voitti jaetun sarjan ajalla 15,5a/2120m. Callela Exlover antoi hyvän vastuksen.

Hannu Torvisen tahdissa jatkettiin myös kakkoskohteessa. Gyro Gearloose ja Torvinen jäivät toisen radan vetäjiksi. Se ei tahtia haitannut, kun kärki veti kovaa. Pia Mäkelän valmentama Gyro Gearloose eteni maalisuoralla ykköseksi ajalla 15,2a/2120m. Ashley Man kiri kakkoseksi.

Jukka Kauppisen silmäterä Briljantti Buugi oli Sisusarjan vahvin. Se lähti kiriin viimeisellä takasuoralla ja paineli lopulta ylivoimaiseen voittoon ajalla 28,8/3180m. Masavesa tsemppasi kakkoseksi ja Ekosalama kolmanneksi.

”Tiesin, että Briljantti Buugi on vahva. Onneksi saimme peesata kauan, emmekä joutuneet kiertämään pitkään ulkoratoja. Lopussa ori jäi vähän odottelemaan, mutta voitti varmasti”, Kauppinen sanoi.

Markku Niemisen valmentama Skyfall Shine loisti enintään 200 000 euroa voittaneiden ryhmässä. Hannu Torvinen karautti Muscle Hillin pojan keulaan. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Skyfall Shine porhalsi helppoon voittoon ajalla 13,3a/2120m ja toi Torviselle kolmannen voiton. Sweden Cupiin kutsuttu Jason’s Camden kiri kakkoseksi. Kautensa aloittanut Manny Muscle teki vahvan suorituksen ja eteni porukan perältä kolmanneksi.

Toto65-kierros päättyi Deep Blue Fontin kovaan suoritukseen. Ari Moilanen ajoi Sipi Erkkilän valmentaman 4-vuotiaan kärkeen. Ensin prässäsi Comway Cotter ja sen jälkeen Mr Big Money, mutta Moilanen piti keulapaikan. Deep Blue Font tsemppasi ja piti urheasti ykköseksi. Rahajamatch kiri kovaa, mutta jäi maalikuvassa kakkoseksi.

Juho Ihamuotilan valmentama Bridge Commander kiri varmasti ensimmäisen jaettavan sarjan ykköseksi. Santtu Raitala ajoi voittotuloksen 14,7a/2120m. Illan viimeinen lähtö kuului myös jaettavaan sarjaan. Ari Moilasen ajama Peak Lightning lähti kiriin takasuoralla. Pia Huusarin valmennettava paineli ykköseksi.

Ilta alkoi hienosukuisen 3-vuotiaan Dorea Fridon voitolla. Santtu Raitala haki avauspuolikkaan päättyessä johtopaikan, ja Markku Niemisen valmentama Raskolnikov Fridon pikkusisko paineli ykköseksi ajalla 18,6/2120m.

Tommi Kylliäisen ajama ja valmentama Star Angus pinkoi ykköseksi Nuorten Sarjassa. 3 000 euron voitto tuli ajalla 16,7/2120m. Trailblazer haastoi hyvin ja oli toinen.