Ajankohtaista

Raviohjastajien SM-kilpailu käynnistyy keskiviikkona Vermosta – kuusiosaisen kilpailun voittaja ratkeaa lauantaina Teivossa

ti 18. tammikuuta 2022 16.36.00

Raviohjastajien SM-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2021 alussa Tampereen Teivon raviradalla. Kilpailu otettiin avosylin vastaan, ja tänä vuonna kilpailun osalähtöjen määrä kaksinkertaistuu, kun kisan ensimmäinen puolikas käynnistyy Vermosta 19. tammikuuta.

Vuoden 2021 kaksitoista voitokkainta ohjastaa kohtaa toisensa raviohjastajien SM-kilpailuissa. Tittelin vie ohjastaja, joka on kerännyt eniten pisteitä kuudesta osalähdöstä. Kolme ensimmäistä osalähtöä ajetaan keskiviikkona Vermon kaviouralla ja loput lauantaina Tampereen Teivossa, josta kilpailu sai alkunsa vuonna 2021.

Vastaanotto kilpailulle oli positiivista jo vuonna 2021, mutta tuolloin kolmiosaista kilpailua pidettiin verrattain lyhyenä. Historian ensimmäisen SM-tittelin vei nimiinsä Esa Holopainen.

”Uudistukset tehtiin pitkälti palautteiden perusteella. Esimerkiksi viime vuoden voittaja Esa Holopainen kommentoi, että kilpailu oli ihan kiva, mutta lähtöjä olisi saanut olla enemmänkin, jotta tulisi kilpailun tuntua. Yhdellä radalla ohjastajalähtöjä ei voi saman päivänä järjestää määränsä enempää, niin Vermo oli lopulta luonteva kumppani. Suuri kiitos heille”, Teivon kilpailusihteeri ja SM-kilpailun ideanikkari Heikki Haavisto kommentoi.

Teivossa ja Vermossa oltiin erityisen tyytyväisiä siihen, että kaikki kuusi lähtöä ovat täynnä. Monesti hevosella on tuttu luottokuski, eikä ohjastajanvaihdos ole itsestäänselvyys.

”Hevoset on jaettu eri kategorioihin sen mukaan, miten niiden menestystä on ennakkoon arvioitu. Kuskeille taas on arvottu ohjastettavia tasaisesti eri kategorioista ja tällä on pyritty minimoimaan tuurin merkitystä. Minun nähdäkseni hevoset ovat jakautuneet lähtöihin aika tasaisesti. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaisen vaikutuksen uusi kuski tekee kullekin hevoselle”, Haavisto pohtii.

SM-kilpailuun osallistuvat Hannu Hietanen, Esa Holopainen, Olli Koivunen, Ari Moilanen, Tuomas Pakkanen, Tapio Perttunen, Ville Pohjola, Santtu Raitala, Jani Ruotsalainen, Antti Teivainen, Hannu Torvinen ja Jukka Torvinen.

Pisteitä jaetaan sijoituksista seuraavasti: 20-15-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, hylätty tai keskeytys 0 pistettä, poisjäänti 7 pistettä.

25.03.2019

Royal Vermo -tapahtuma tuo satoja opiskelijoita keskiviikkoraveihin

Tradenomiopiskelijoiden Royal Vermo – Lähetään radalle -tapahtuma tuo satoja opiskelijoita Vermoon keskiviikkoiltana.

15.03.2019

Ensimmäinen Finlandia-kutsu jaettu: Pastore Bob puolustaa voittoaan

Viime vuoden voittaja Pastore Bob on kutsuttu Vermon kevään vauhtilähtöön Finlandia-Ajoon.

14.03.2019

Graceful Swamp aloitti voitolla Derbyn Talvisuosikissa

Erkki-Pekka Mäkisen tähtiravuri aloitti nelivuotiskautensa tyylikkäällä ykkössijalla.

13.03.2019

Finlandian ennakkostudio: Lipunmyynti avattu ja lento varattu!

13.03.2019

Finlandia-päivän ponivoittajat kutsutaan Mini ja Lilla Elitloppetiin

Vermon kevään pääkilpailun Finlandia-ajon voittaja saa tänäkin vuonna suoran paikan Tukholmassa Solvallan raviradalla 26. toukokuuta juostavaan Elitloppetiin. Pohjoismaiden pääratojen yhteistyö laajenee nyt myös ponilähtöihin.

12.03.2019

Tähtiravurin kauden avaus keskiviikkona Vermossa

12.03.2019

Kotiradan hevoset huippuvauhdissa maanantaina

Vermon ensimmäisessä Magic Mondayssa säväytti erityisesti Juhani Tapanin tallin Tanpopo.

07.03.2019

Magic Monday ensimmäistä kertaa Vermossa - ilmainen ravibussi Helsingistä

Säväys stadia, ripaus Lappia – sitä on Magic Monday 11. maaliskuuta!

07.03.2019

Kolmivuotistähdessä kotivoiton makua

Varsalähdön kiriherkin oli India Web, jonka osaomistajat ovat vermolaisille tuttuja kasvoja.

04.03.2019

Salamakypärät 2019 valittu - seitsemän osalähtöä Vermossa

Nuorten ohjastajien kilpailusarja Salamakypärät jatkuu tänäkin vuonna. Seitsemän osalähtöä ravataan Vermossa.