Ajankohtaista

Ravit 24.3. kesäradalla - monté-ohjastajat 3vihjaajina

ke 24. maaliskuuta 2021 09.39.00

Keskiviikkona ravataan hiekkapintaisella kesäradalla, myös tallialue on täysin sula. Illaksi ennustettu joitain sadekuuroja, +3 C. Hienotasoinen montélähtö aloittaa Toto65-kierroksen. 3vihjaajina toimivat montélähdön kolme ohjastajaa Pia-Maria Moilanen, Marinka Salminen ja Nelly-Janiika Korpikoski.

Pia-Maria Moilanen ohjastaa Nina Pettersson-Perklénin valmentamaa Target Kronosta, joka on voittosummaltaan lähdön raharuhtinas lähes 350 000 euron ansioin. Target Kronos on näyttänyt kavionsa myös montéhevosena. Joulukuun alussa se juoksi Vermossa SE-tuloksen 15,3a/2620m ja jätti Nitro Diablon taakseen.

Marinka Salmisen Luxorious Lord on kokenut montéhevonen. Se muistetaan erityisestä vuoden 2019 kevään montéstarteista. Ensin tuli voitto Prix Monté Finlandiassa, jonka myötä tie vei Elitloppet-viikonlopun montékisaan Solvallaan.

Nelly-Janiika Korpikosken Jugador on menestynyt kärrylähdöissä mainiosti, ja se tunnetaan väsymättömänä menijänä. Monté on sille vieras laji, ainakin kilpailuissa. Markku Niemisen valmentaman Jugadorin ensiesiintymistä satula selässä on mielenkiintoista seurata. Se on lähdön musta hevonen.

Toto65-kierros käynnistyy klo 19.10. 3vihjaajien rivit löytyvät myös Veikkauksen valmispeleistä, porukkasysteemit numerot 25, 26 ja 27.