Ajankohtaista

Ravivuosi päättyy upeatasoisiin Kavioliiga-raveihin - katso 3vihjaa

pe 30. joulukuuta 2022 18.36.00

Vermon kausi päättyy huippukisoilla Lahden kaviouralla. Keliolosuhteiden vuoksi uudenvuodenaaton 75-kierros juostaan Jokimaalla.

Lähdöt pullistelevat viime viikkojen menestyjiä ja ovat niin urheilullisesti kuin pelillisesti huipputasoa. Ja kannattaa muistaa, että ensimmäinen lähtö starttaa jo kello 10, ja Toto75-peli käynnistyy kello 11.30. Viime viikkojen menestyshevoset kamppailevat 11 lähdössä komeista palkinnoista. Vaikka ravit ajetaan Lahdessa, on Vermossa etäseurantamahdollisuus ja Espoon kaupungin järjestämä uudenvuoden juhla järjestetään normaalisti.

Team Vermon Bolt Kronos starttaa ensimmäisessä 75-lähdössä radalta viisi. Tallikaveri Piccadilly on rinnalle. All Star Mint tavoittelee vuoden voitokkaimman hevosen titteliä ja on tiukka haastaja Nina Pettersson-Perklénin tallin menijöille.

Kylmäveristen JouluCupin finaali on 75-kakkonen. Myrskypoju. Mette-Marit, Franselmi ja Sinkun Cunkku voittivat karsintalähdöt. 12 500 euron ykköspalkintoa tavoittelee laadukas joukko.

Hevari-Sisusarja on 75-kolmonen ja yksi lauantain herkkupaloista. Rannan Pomo on Vermon voitokkain suomenhevonen ja hakee uutta ykköstä tulosriviinsä nyt Lahdessa. Suvionni on valtakunnan voitokkain suomenhevonen. Se jahtaa kauden 13. voittoa 40 metrin takamatkalta.

Lämminveristen JouluCupin finaali juostaan 75-pelin vitoskohteena. Uptown Kemp, Arctic Crown, Hila’s Elton, Kyle Web ja Infinito voittivat karsinnat. Voittajalle on luvassa 12 500 euron palkinto.

Vuosi päättyy perinteiseen Neljän Kilometrin voimainkoitokseen. Hierro Boko piipahti tapaninpäivänä Uumajassa ja oli hyvä kakkonen 75-sarjassa. Hierro Boko on yksi suosikeista Vermossa. Ainakin Ashley Face, Morris, Time Match ja Sahara Sandstorm tarjoavat kovan vastuksen.

Nina Pettersson-Perklén, Juhani Inkinen ja Mika Mäkelä lauantain 3vihjaajat

Lauantain 3vihjaajien Nina Pettersson-Perklénin, Juhani Inkisen ja Mika Mäkelän hevoset ovat hurjassa kunnossa. Pettersson-Perklénin tallista juoksee avauskohteessa kova kaksikko Piccadilly ja Team Vermon Bolt Kronos.

Juhani Inkinen tuo Jokimaalle Suvionnin, joka starttaa Hevari-Sisusarjassa. Suvionni on vuoden voitokkain suomenhevonen valtakunnassa.

Mika Mäkelä marssittaa Vermoon/Lahteen Rannan Pomon, joka kohtaa Suvionnin. Rannan Pomo on vuoden voitokkain suomenhevonen Vermossa.

Vihjaajakolmikko on löytänyt kolme yhteistä ykkössuosikkia. Kakkoskohteen Myrskypoju, neloskohteen Hertus ja kuutoskohteen Pauhis löytyvät vihjaajien tipseistä ensimmäiseltä riviltä.