Ajankohtaista

Rocktown Judge aloitti ja Helmen Humu päätti keskiviikon 65-kierroksen

ke 27. huhtikuuta 2022 22.21.00

Finlandia-viikon ensimmäiset ravit on ajettu. Suursuosikeista Rocktown Judge ja Bean Fighter voittivat.

Ville Herttuan valmentaman Rocktown Judgen tahdissa aloitettiin illan Toto65-kierros. Henri Bollström ajoi ruunan johtopaikalle. Rocktown Judge piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ensimmäisen Tuplaa voittosumma -sarjan ajalla 16,4a/2120m.

Kakkoskohde oli tammojen volttilähtö. Mikko Huttusen ajama Bluehill’s Sparkle kiri takaa vinhasti ykköseksi ajalla 16,0/2140m. Sanna Kiiski on voittajan valmentaja. True Colors eteni hyvin kakkoseksi.

Kylmäveritammat kisasivat kolmoskohteessa. Suosikeista Kukkarosuon Oona, Heilis ja Sirun Sikke laukkasivat. Jarmo Saarela käänsi Weronan kiriin, ja Erkki Tullan valmentama tamma paineli varmasti voittoon.

Neloskohteessa saatiin yllätys, kun koko illan suurin ennakkosuosikki Ray Boy ei voittanut. Tommi Kylliäinen ajoi Leemark’s Icyn kärkeen. Ray Boy eteni rinnalle. Maalisuoralla tultiin rinnakkain ja Leemark’s Icy venyi niukasti ykköseksi ajalla 16,4/2120m.

"Leemark’s Icy on kunnossa, mutta viimeksi se jäi pussiin. Kun keulaan päästiin, niin selvää oli, että siitä ajetaan, vaikka suursuosikki tuli rinnalle. Loppusuoran taistelu oli tiukka. Santun hevonen (Ray Boy) saattoi käydä jo välillä ohi, mutta meidän hevonen tuli uudestaan", Kylläinen sanoi.

Bean Fighter oli toisen Tuplaa voittosumma -sarjan voittaja. Jyrki Tammimetsä käänsi tamman kiriin takasuoralla, ja Satu Munnen valmennettava kiisi hetkessä kärkeen. Helppo voitto tuli ajalla 15,5a/2120m. Bean Fighter on kilpaillut seitsemän kertaa ja ottanut neljä voittoa.

Teemu Okkolinin tallista debytoinut Helmen Humu oli päätöskohteen ykkönen. Okkolin suunnisti keulapaikalle. Helmen Humu jätti maalisuoralla muut kauaksi taakseen. Krista teki vahvan kirin ja oli kakkonen.

"Kyllä Helmen Humun esitys vähän yllätti. Oli starttiväliä ja hevosella uudet systeemit, positiivinen yllätys. Loppusuoran alussa annoin merkin, ja hevonen vastasi hyvin", Okkolin kertoi.