Ajankohtaista

Rokin Maxi sulatti sydämet – upea voitto uran päätösstartissa Markku Pasasen ajamana

ke 28. joulukuuta 2022 21.47.00

Rokin Maxi päätti upean ja pitkän kilpailu-uran tavalla, jota ei olisi osattu käsikirjoittaa. Markku Pasanen ohjasti 15-vuotiaan teräsoriin voittoon ajalla 25,6/2180m. Nyyti-Maria Timonen on superhevosen valmentaja.

Viisori kiirehti johtopaikalle. Pasanen ajoi Rokin Maxin keulahevosen rinnalle. Morison seurasi Rokin Maxin takana. Maalisuoralla Rokin Maxi oli kiistatta paras. Se paineli varmasti voittoon ennen Morisonia ja Viisoria.

- Rokin Maxi on niin hyvä hevonen, että se korjaa tällaisen ohjastajan virheet lähdössä. Hevosta ei tänään tarvinnut hätistellä, Pasanen kertoi.

- Tämä ei olisi voinut mennä paremmin. Itse voitin Play My Gamellä sen viimeisen lähdön myös Vermossa. Rokin Maxi juoksu jää ikuisesti elämään sydämeen. Maxi on tosi kultainen hevonen. Se muuttaa meille maalle ja saa elää luxus-hevonen elämää eläkepäivinä ja tekee siitosoriin hommia myös, Nyyti-Maria Timonen jatkoi.

Toto65-kierros alkoi lämminveristen Tammatähdellä. EL Indeed ja Ice Wine ottivat tiukasti yhteen lähtökiihdytyksessä. Hannu Torvisen ajama EL Indeed piti sisäradan turvin keulapaikan, Ice Wine meni johtavan taakse. Juha Utala ajoi Gal Gadot Racingin johtavan rinnalle. Gal Gadot Racing punnersi väkevästi voittoon ajalla 13,4a/2120m. EL Indeed tsemppasi kakkoseksi ja Ice Wine oli kolmas.

- Gal Gadot Racing on oikea terästyttö, kun se saa fiiliksen päälle, kuten tänään. Se oli jo kotona kiukkuinen, se tiesi hyvää, ja puristusta oli loppuun asti, Utala sanoi.

Myös kakkoskohteessa nähtiin hieno matsi voitosta. Antti Teivainen ajoi Tanhuan Liljan johtopaikalle. Henri Bollström suunnisti Harlamovilla johtavan rinnalle. Harlamov oli maalisuoralla vahvin ja painui ykköseksi ajalla 30,0a/2120m. Tanhuan Lilja tarjosi hyvän vastuksen ja oli hieno kakkonen.

- Harlamov on haastava lähtötilanteessa, mutta tänään päästiin hyvin liikkeelle, ja pääsimme toivepaikalle johtavan rinnalle. Harlamov on vahva, kuten se tänään näytti, Bollström totesi.

Olli Koivunen ajoi Make It Upillä ylivoimaisen voiton 65-nelosessa. Harri Koivusen valmentama 3-vuotias tamma pinkoi kärkeen 400 metriä ennen maalia ja viiletti uran avausvoittoon ajalla 16,0a/2620m. Laurila’s Imanuel kiri kakkoseksi.

Jarmo Kuuselan All Star Mint taistelee tosissaan vuoden voitokkaimman hevosen tittelistä. Toto65-vitosessa ruuna nappasi vuoden 16. voittonsa ja on nyt tasavoitoin kärjessä Furiosan kanssa. Furiosa starttaa vielä Turussa ja All Star Mint lauantaina Vermossa.

Jukka Torvinen käänsi All Star Mintin kiriin, ja ruuna kiisi keulaan 400 metriä ennen maalia. All Star Mintin voittotulos oli 14,8/2640m. Battle Jack kiri kakkoseksi.

- Vähän riskillä jäätiin takapareihin. Eka maili vedettiin sopivaa vauhtia, ja luotin kiriin. Olen ajanut myös Furiosalla, ja saanut olla näin mukana molempien voitokkaiden hevosen kanssa, Jukka Torvinen totesi.

Toto65-kierros päättyi Williamsburgin voittoon. Hannu Torvisen ajama ja Anna Torvisen valmentama 3-vuotias ruuna kiri viidennestä ulkoa vahvasti ykköseksi ajalla 14,1a/2120m. Got To Goo tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.