Ajankohtaista

Rokin Maxille toivotetaan hyviä eläkepäiviä ensi keskiviikkona

to 22. joulukuuta 2022 15.14.00

Uskollinen Vermon kilpailija 15-vuotias Rokin Maxi on viittä vaille eläkeläinen. Keskiviikkona teräsori juoksee viimeisen kerran kilpaa Vermossa.

Tikkutallin kasvattama sekä Tikkutallin ja Markku Pasasen omistama Rokin Maxi on tehnyt upean uran. Se on kilpaillut lähes 230 kertaa, joista Vermon startteja on yli 70. Rokin Maxi on juossut yli 210 000 euron voittosumman. Ennätys 22,3 on täydeltä matkalta ja tältä kaudelta Suur-Hollolan finaalista.

Vermossa Rokin Maxi nähtiin starttiviivalla jo 3-vuotiaana. Se juoksi joulukuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2010 opetuslähdön Markku Pasasen ajamana. Tulos oli 54,1/2140m. Siitä alkoi uskomaton ura.

Markku Pasanen palaa Rokin Maxin rattaille myös keskiviikon startissa. Loistokuntoon noussut ori lähtee 40 metrin takamatkalta ja kuuluu lähdön suosikkeihin. Viisori, Sheikki, Caijus ja Morison ovat tiukkoja haastajia.

Toto65-pelissä on 65 000 euron bonus. Avauskohde on hyvätasoinen Tammatähti. Eliittitammojen joukkoon noussut EL Indeed on sisäradalla. Kovakuntoiset Ice Wine ja Gal Gadot Racing ovat kovia kilpasiskoja.

Toto65-pelin vitoskohde on 2620 metrin volttilähtö. All Star Mint jahtaa kauden 16. voittoa ja vuoden voitokkaimman hevosen titteliä. Rinnalta starttaava Celsius Evo ja paalulta matkaan lähtevä Royalsky ovat väkevässä kunnossa.

Päätöskohteessa on monta viime viikkojen menestyjää. Kratos di Quattro ja Got To Goo tulevat Nina Pettersson-Perklénin hyvävireisestä tallista. Vastus on kova. Ainakin Bean Fighter, Gyro Gearloose, Williamsburg ja Alien Scout haastavat Petersson-Perklénin kaksikon.

Ansaituille eläkepäiville siirtyvän Rokin Maxin edellinen Vermon-voitto on viime joulukuulta (kuva: Pekka Salonen).