Ajankohtaista

Run For Royalty Helsinki-Ajon voittajana Kultajousi Finlandia-Ajoon

ke 12. huhtikuuta 2023 22.03.00

Suur-Hollolan ja St Michelin viimevuotinen sankari Run For Royalty palasi loistovireessä takaisin kilparadoille ja voitti kymppitonnin Helsinki-Ajossa. Voitto toi myös paikan Finlandia-Ajoon.

Skyfall Shine ja Furies Rain laukkasivat lähdössä. American Hero pinkaisi johtoon. Pekka Korpi luopui vetotöistä, kun Janne Korven ajama Run For Royalty vyöryi rinnalle ja kärkeen. Kierros mentiin 13,2-kyytiä. Run For Royalty piti varmasti voittoon ajalla 11,4a/1620m. Tallikaveri American Hero seurasi kakkoseksi. Johtavan rinnalla ravannut Global Withdrawl oli kolmas.

- Näin, että isä pääsi keulaan, ja ajattelin, että hänelle kelpaa selkä. Run For Royalty oli enemmän paineissaan kuin koskaan aiemmin ajamissani starteissa. Se on iloinen ja villi ja varmaan parantaa vielä, kun sai startin alle. Finlandiaan on kiva päästä, se on kunnia-asia, Janne Korpi kertoi.

Toto65-kierros alkoi suursuosikin voitolla. Antti Teivainen parkkeerasi Elanin toisen jonon kakkoseksi. Mika Mäkelän valmentama Elan lähti kiriin 700 metriä ennen maalia ja pinkoi kärkeen 400 jäljellä. Elan hallitsi ja otti vuoden kuudennen voiton ajalla 24,7a/2120m. Jonnan Irrin Ruotsista tullut Tangen Töff kiri kakkoseksi Olli Koivusen ajamana.

Sisusarja oli 65-kakkonen. Heidi Rossin Vireveri piti sisäradalta johtopaikan. Esa Holopainen kiristi tahtia matkan edetessä. Vireveri piti varmasti ykköseksi ja voitti ajalla 29,3/3140m. Ykkönen oli Heidi Rossin ensimmäinen Vermossa. Harlamov kiri alun laukan jälkeen kakkoseksi.

-Vireveri halusi alussa enemmän pitää keulat kuin minä. Se painoi aika lailla päälle. Kun saimme pidettyä keulat, niin hevonen rauhoittua menemään, Holopainen kertoi.

Toto65-pelin kolmoskohteessa saatiin iso yllätys, kun BWT Dictator vei voiton. Suosikki EL Kickoff ravasi johtopaikalla. Hannu Korpi karautti BWT Dictatorin rinnalle. Maalisuoralla BWT Dictator oli vahvin, se piti hyvin taistelleen Caboosen takanaan ja voitti ajalla 16,4/2640m. EL Kickoff väsyi.

Kauden 2023 Salamakypärät-kilpailusarja pyörähti käyntiin 65-pelin neloskohteessa. Tiia Vehviläinen täräytti Nemea Kakan johtopaikalle ja ajoi päättäväisesti keulasta, vaikka prässiä tuli. Eero Pajumäen valmentama Nemea Kaka hallitsi ja paineli voittoon ajalla 15,0a/2120m. Tiia on kolmatta sukupolvea Vehviläisiä, joka on voittanut Vermosssa. Tuukka Variksen ajama Sole Olee kiri sisäpareista kakkoseksi ja Sakari Talikan Sofie Halm kolmanneksi.

- Nemea Kaka lähti tänään tosi kovaa, mutta rauhoittui hyvin. Hevonen pysyi rauhallisena, vaikka prässiä tuli. Näin, että ulkoa tulee hevosia, mutta Nemea Kaka piti lopussa varmasti ja ehkä vähän jäi voimiakin. Uskomatonta voittaa ja aloittaa kausi näin, Vehviläinen iloitsi.

Kivikylä Voimaliiga oli 65-pelin päätöskohde. Henna Halme ajoi Amperage Hanoverilla johtopaikalta. Tapio Perttusen Global Beware tuli rinnalle. Perttunen aloitti prässin päätöskierroksella. Global Beware meni keulaan loppukaarteessa ja voitti helposti ajalla 15,4/3140m. Messiah kiri terävästi kakkoseksi.

- Luotin Global Bewareen, se on treeneissä parantanut koko ajan. Pakko oli laittaa prässiä, kun lähdettiin vikalle kierrokselle, keulassa ja takana oli hyvät hevoset. Jakso on tämän hevosen paras ase, Perttunen sanoi.

Poliisi oli illan ensimmäinen voittaja. Jarmo Saarela ajoi sen ykköseksi johtavan rinnalta ajalla 33,1/2140m. Mira Lehdon valmentama Poliisi on kilpaillut kolme kertaa ja jatkaa ilman tappioita.

Kolmivuotistähti ajettiin kakkoslähtönä. Pekka Korven ajama Dream Combo punnersi johtavan rinnalta ykköseksi ajalla 16,7a/2120m. Tallikaveri Quadriofoglio johti, tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

Team Vermon No Limit Giant aloitti uransa kolmoslähdössä. Se meni keulaan, mutta laukkasi ja menetti pelin. Tapio Perttusen Sahara Callonme paineli johtopaikalta voittoon ajalla 18,3/2120. Geegee Hazel nousi kakkoseksi.

Keskiviikkoilta päättyi Tuplaa voittosumma -lähtöön. Tommi Kylliäinen ajoi Winter Oakin johtopaikalle ja piti keulat, vaikka prässiä tuli avauspuolikkaalla. Winter Oak hallitsi ja voitti 4000 euroa ajalla 15,3a/2120m. An-Lisa kiri kakkoseksi.