Ajankohtaista

Sahara Commander paras 2-vuotias, Jere Hurme ja Tuukka Varis voittivat Salamakypärät-kisan osalähdöt

ke 14. syyskuuta 2022 22.03.00

Vermossa ajettiin kaksi Allomeera-Salamakypärät-osalähtöä. Jere Hurme ajoi Chasen voittoon ja Tuukka Varis Mr Big Moneyn. Sahara Commander vei illan suurimman ykköspalkinnon 5000 euroa Junnustartti-finaalissa.

Tommi Kylliäinen tarjosi Sahara Commanderille alkumatkalla tarkan juoksun sisäradalla. Petra Huhdin kasvattama ruuna kiri väkevästi ykköseksi ajalla 18,2a/2120m. Ilkka Korven ajama Diamond Combo tsemppasi johtavan rinnalta kakkoseksi. Sahara Sweetdreams toi lisää menestystä Sahara-kasvateilla ja oli kolmas.

Ensimmäinen Salamakypärät-lähtö meni suosikille, vaikka alku oli hankala. Jere Hurmeen ajama Chase joutui kiertämään ensimmäiset 700 metriä kolmatta rataa, ennen kuin se pääsi johtavan rinnalle. Teemu Jurvasen Chase oli väkivahva ja paineli ykköseksi ajalla 16,2a/2120m. Patri Filatoffin ajama Red Caviar seurasi kakkoseksi ja Tino Paldanin Eventful Swamp kolmanneksi.

- Alkumatka piti ajaa kolmatta rataa reipasta, jotta pääsimme eteenpäin. Ajo ei voi mennä enempää pieleen, onneksi hevonen oli hyvä. Kun pääsimme johtavan rinnalle, Chase tuntui hyvältä. Vika kurvissa päästin hevosen kiriin, ja se tuli vahvasti, Hurme sanoi.

Tuukka Varis ajoi Mr Big Moneyllä päättäväisestä eteenpäin ja pääsi keulaan avauspuolikkaan täyttyessä toisessa Salamakypärät-lähdössä. Mia Lammisen valmentama ruuna paineli avauspuolikkaan 10,5-kyytiä. Mr Big Money ei antanut muille mitään mahdollisuuksia, vaan eteni voittoon ajalla 14,2a/2120m. Jere Hurmeen O.P.Roc kiri kovaa kakkoseksi, ja Hurme vahvisti asemiaan kilpailusarjan kärjessä. Terno Grönstrandin Vinci Power nousi kolmanneksi.

- Mr Big Money oli äärimmäisen hyvä. Alkuperäinen taktiikka oli ajaa selkäjuoksu, mutta sitten näytti siltä, että pääsemme keulaan. Vedin pallot maalisuoralla, mutta voitto olisi tullut ilman sitäkin. Syyssade piiskaa, mutta hevonen teki tosi hienon juoksun, Varis kiitteli.

Olli Koivusen ajama Goodygoodytwoshoes oli johtopaikalta tammalähdön vakuuttava voittaja 65-pelin avauskohteessa. Voittotulos oli 13,6a/2120m.

Santtu Raitalan ajama Vonkari kiri vahvasti suomenhevosten volttilähdön parhaaksi 65-kolmosessa. Juha Lindroos on voitokkaan Vonkarin valmentaja.

Karanor Teräsmiesliiga oli 65-pelin neloskohde. Hannu Torvisen ajama Kiikku’s Trooper taivalsi johtaneen Captain Cloudin rinnalla pitkään. Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Trooper paineli maalisuoralla helposti muilta karkuun ja voitti ajalla 16,7/3140m. Starry kiri kakkoseksi ja Black Revenge kolmanneksi.

- Rata meni raskaaksi, se ei suosinut Kiikku’s Trooperia. Hevonen oli tosi hyvä johtavan rinnalta. Se paikka ei ole ongelma Kiikku’s Trooperille, Torvinen sanoi.

Toto65-kierros päättyi Effronte Photon näytökseen. Hannu Torvinen pamautti Pekka Ruuthin valmennettavan keulaan. Effronte Photo pinkoi päätöspuolikkaan 10,8-kyytiä ja voitti yllättäjänä helposti ajalla 14,0a/2120m. Quite A Lover eteni johtavan rinnalle jo aikaisin ja seurasi kakkoseksi.