Ajankohtaista

SHKL Cup -karsinta, Tammatähti, Kivikylä Voimaliiga - vuoden tasokkaimmat keskiviikkoravit

ma 14. maaliskuuta 2022 08.27.00

Upean Espoon Palkinnon vauhdittaman 75-lauantain jälkeen saadaan nauttia superraviurheilusta myös keskiviikkona. Lähdöissä nähdään huippuravureita. Kevät on selvästi tulossa. Toto65-pelissä on 40 000 euron jackpot.

Kolmivuotiaiden SHKL Cupin karsinassa takamatkalla on kaksi kovaa oripoikaa. Pekka Korven Corazon Combo kilpaili 2-vuotiaana 7 kertaa, eikä kohdannut parempaansa. Seppo Palmroosin Luciano Bryne aloitti Suomessa kolmella voitolla ja otti sen jälkeen kolmosen Solvallassa. Takamatkan hevosten tehtävä ei ole helppo. Paalukarsinan hevoset ovat aloittaneet kilpailemisen voitokkaasti.

Tammojen tasoitusajo kuuluu kuningatarkilpailun karsintalähtöihin. Tasainen 16 tamman joukko hakee pisteitä, jotta paikka Forssan Kuninkuusraveihin aukenisi. Takamatkan Hulluduunari ja Hetviina kuuluvat suosikkeihin. Paalulla on viisi kovaa tammaa pinkomassa karkuun.

Toto65-kierros päättyy hienotasoiseen Kivikylä Voimaliiga -lähtöön. Knows Best on aloittanut tämän kauden ryminällä, ja Hannu Laakkosen valmennettavan uskotaan kilpailevan suurissa tehtävissä tänä vuonna. Way To Go on yksi talven valtiaista, sillä on tältä vuodelta jo kolme voittoa. Don Williams voitti viime vuonna kolme Kivikylä Voimaliigaa ja tukun muita kolmen kilometrin matkoja. Se nousee voittotaistoon myös pisimmältä takamatkalta. Paaluhevosista Q-Rex Oak on kaartanut tänä vuonna jo kolme kertaa voittajaesittelyyn.

Jaettava sarja keräsi jälleen hienosti osallistujia. Toto65-peli alkaa sarjan lähdöllä, jossa voittokoneet Hertus ja Fu King Fab Press yrittävät jatkaa ykkösputkiaan. Goldiivo Hossin kakkosten uskotaan pikapuolin kääntyvän kullaksi. Olli Koivusen ajama ruuna on kova haastaja.

Kolmoskohde on myös Jaettavaa sarjaa. Taralou Point jahtaa kolmatta peräkkäistä voittoa. 65-vitonen on myös Jaettavaa sarjaa. Quandary Tile on hävinnyt urallaan vain kerran. Ainakin BWT Gabriel tarjoaa tiukan vastuksen.

Mikä Jaettava sarja?

  • Sarjamääritys ryhmäajo lämminverisille 2120 m vähint. 1 500 €, enint. 20 000 € juosseet
  • Mukaan päässeet hevoset on jaettu neljään lähtöön voittosummien perusteella.
  • Hevoset on jaettu kahteen kahdentoista hevosen ja kahteen yhdentoista hevosen lähtöön siten, että 12 pienimmän ja 12 suurimman voittosumman hevosta juoksevat keskenään, sitten 11 hevosta keskenään sarjan kahdessa muussa lähdössä.
  • Jokaisessa lähdössä hevoset starttaavat voittosummien mukaisessa järjestyksessä radoilta 1,2,3,4,5,6,9,10,7,11,8,(12).

Ravien käsiohjelman näkee tästä linkistä >>

Viime vuonna Junnustartti-finaalin (kuva), Kasvattajakruunun ja Hevosenomistajapokaalin voittanut Corazon Combo aloittaa kautensa SHKL Cup -karsinnassa (kuva: Pekka Salonen).